אנדרואיד, בכל הקשור לטאבלטים, אם להאמין למספרים שמספרים חברות כמו גארטנר, IDC ואחרות, הצליח להימכר לא רע. אני כותב "הצליח" כי כרגע השוק מוצף. בבריטניה לדוגמא, סמסונג תקועה עם מלאי רציני של טאבלטים חדשים והיא מנסה להיפטר ממנו ע"י מבצעי מכירה אגרסיביים ל-Resellers שלה. גם חברות פיתוח ומפתחים עצמאיים מפנימים שאנדרואיד זה לא רק בטלפון וכיום רוב האפליקציות כבר תומכות בצורה זו או אחרת בטאבלטים (למעט חברה בולטת אחת: פייסבוק. מדוע? שאלה טובה).
הבעיה העיקרית שלי כ"טכנאי" וכאחד שמקים פתרונות מבוססי אנדרואיד, הן לאו דווקא חברות התוכנה, אלא חברות החומרה. לא כולן. סמסונג, לדוגמא, משחררת עדכון לאחר מספר חודשים את האנדרואיד האחרון (אם הוא לא היה בזמן השקת המכשיר) לציודים שהיא מוכרת בין 12-18 חודשים אחורה, ובמיוחד לציודים היותר יוקרתיים כמו טאבלטים, מכשירי S4, S5 וכו'.
חברות כמו ASUS ו-HP לדומא.. זה סיפור אחר לגמרי.
ב-HP, מכשירים שמקבלים את האנדרואיד בנוי ע"י יצרן הצ'יפ (כמו nVidia) וכל מה ש-HP עושים הוא להוסיף לוגו + עוד כמה אפליקציות קטנות, כמו מכשירי ה-Slate 7 לדוגמא, מקבלים עדכון כי nVidia בונה ומשחררת את העדכון ליצרנים. לעומת זאת, מכשירים שניבנו ע"י HP עם קאסטומיזציה כבדה (מכשירי ה-Slate 21/Slate 21 Pro ועוד כמה, כולל דגם חדש שעוד לא שוחרר רשמית) – מקבלים גירסת אנדרואיד 4.3 (או במקרה של Slate 21 – גירסת אנדרואיד 4.2.2) וזהו. אין עדכוני קושחה לאנדרואיד האחרון, אין עדכוני אבטחה (למעט ממש בחודשים הראשונים שיוצא המכשיר, במקרה של Slate 21 – חודש אחרי שהוא הושק), ומי שרכש את המכשיר, נתקע עם אנדרואיד ישן.
ב-ASUS לעומת זאת, עניין העדכונים מאוד בעייתי.הזמן שלוקח להם לשחרר עדכון גירסה הוא ארוך, ארוך מאוד. גירסת Kitkat לדוגמא, הם שחררו רק למכשירים שיוצרו ב-10 חודשים האחרונים לערך. טאבלט TF701T קיבל Kitkat (עם Launcher חדש), אבל TF700T – לא ומכשירים מבוססים Tegra-3 – לא.
מי שלא מבין באנדרואיד, יתהה מה הבעיה – הרי אפליקציות רצות, כולל האפליקציות החדשות ביותר שקיימות ב-Play Store ועל כך אפשר להודות לגוגל שמשחררת חלק מאוד חשוב (Google Play Services) כמעט לכל המכשירים ולפי הדו"ח האחרון של גוגל, החלק הזה מותקן ב-93% מהמכשירים. הבעיה המרכזית היא ענייני אבטחה ואופטימיזציה למכשיר. כך לדוגמא ב-Slate 21 יש רק 1 ג'יגהבייט זכרון ו-8 ג'יגהבייט אחסון מקומי, והאנדרואיד שרץ הכי טוב עם כמות כזו נמוכה של זכרון זו גירסה 4.4, ש.. לא קיימת למכשירי ה-Slate (למעט חלק מהם). בנוסף, עדכוני אבטחה חשובים שיצאו מאז השקת המכשיר לא מגיעים. איך בדיוק אפשר להכניס מכשירים כאלו לשימוש שהוא יותר משימוש ביתי (לדוגמא: עמדות קיוסק)? זו בעיה.
כמובן שישנם מפתחים רבים שמשחררים גרסאות ROM למכשירים שונים שכוללים את העדכונים האחרונים (כמו Cyanogenmod ואחרים), אולם הטמעה של גירסת ROM כזו בסביבה של משתמשים לא-ביתיים היא בעייתית, חברות מעוניינות בעדכון רשמי, לא משהו שמישהו "בישל" בביתו בזמנו הפנוי.
גוגל מצידה פתרה את הבעיה עם מכשירי כרומבוק לדוגמא. לא חשוב ממי תרכוש את המכשיר, הממשק תמיד יהיה אותו ממשק עד אחרון האייקונים, וכל 6 שבועות אתה תקבל עדכון למכשירך בצורה אוטומטית, וכנ"ל במכשירים החדשים הנלווים שיוצאים כמו Android TV, Android Wear ו-Android Auto, ומכשירים לשוק המתפתח שימכרו ב-99$ – כולם יקבלו את העדכונים (כולל עדכוני קושחה) ישירות מגוגל. זה עדיין לא פתרון מלא, אבל דברים משתפרים ויצרניות חומרה לומדות לאט לשחרר עדכונים למכשיריהם, דבר שבעבר הם לא היו צריכים לבצע.
אז מה אתה, כצרכן, צריך לעשות אם אתה מעוניין בטלפון או טאבלט מבוסס אנדרואיד? לבדוק קצת את ההיסטוריה של היצרן מבחינת היחס שלו לעדכונים ותיקונים. סמסונג, LG, סוני, HTC מוציאים עדכונים למכשיריהם, אבל צריך לשים לב לאיזה מכשירים הם מוציאים עדכונים. אם אתה קונה מכשיר שיש לו רכיבים שהם לא מהדור האחרון (לדוגמא Tegra-3 או OMAP), סביר להניח שהמכשיר לא יקבל עדכון. חברות כמו HP ו-ASUS אם הן מוציאות עדכון, הן מוציאות אותו לאחר זמן ארוך בחלק גדול מהמכשירים. חברות סיניות רבות לעומת זאת, כלל לא מוציאות עדכון – מה שיש במכשיר, זה מה שתקבל ואם אתה רוצה עדכון, חפש צד ג'.
אחרי כל מה שכתבתי, חלק מהקוראים אולי יתהה – האם בכלל שווה לרכוש טאבלט מבוסס אנדרואיד? למה לא טאבלט של אפל? והתשובה שלי לכך היא שאינני פוסל כלל iPad לגרסאותיו השונות ומי שאוהב את כל ה-Eco System של אפל ישאר עם מוצרי אפל, אבל אחרים יכולים להנות מממבחר טאבלטים מבוססי אנדרואיד עם יותר חופש בחירה: תוכל לבחור טאבלט בגדלים שונים, ומבחר האפליקציות לטאבלטים באנדרואיד אינו בעייתי כמו שהיה בעבר. יש גם טאבלטים עם מקלדת, טאבלטים גדולים (שהם מסך כמו "20 שבתוכו רץ אנדרואיד), ומבחר תצורות נוספות. מגוון – לא חסר.
הי חץ
יש לי טבלט טושיבה AT10 A, מותקן עליו android 4.2.1
כשניסיתי להתקין עליו את האפליקציה של יס, yesgo לא הצלחתי להתקין. כשביררתי את הנושא עם התמיכה של יס, נאמר לי שהטבלט הזה לא תומך באפליקציה הזו .
האם הבעיה היא בסוג הטבלט או בגרסה של האנדרואיד?
או האם בשניהם?
תודה
היי ויקטור,
הבעיה היא ביצרן עצמו. טושיבה לא מאפשרים לפתוח את ה-Boot Loader מצד אחד ומצד שני לא משחררים עדכון אנדרואיד לגירסה 4.4 (או אפילו 4.3)
לפי מה שאני רואה לגבי אפליקציית Yes Go, הם משתמשים בהגנה על תוכן (DRM) כדי למנוע מהמשתמשים להוריד ולהפיץ שידורי וידאו וזה קיים רק באנדרואיד 4.3 ומעלה, אצלך אין 4.3 אז אין לך אפשרות להתקין את האפליקציה לצערי.
אני ממליץ לך להחליף את הטאבלט לאחד קצת יותר מודרני. כמדומני שחודש הבא גוגל יציגו את נקסוס 8, אז גם יהיה לך עדכונים וגם תוכל להריץ את הכל.
תודה רבה
מוזר כתבתי לך תגובה…
אתה כתבת תגובה בדיוק ששחזרתי את הבסיס נתונים, הבלוג הזה לא יהיו בו פוסטים חדשים, הם יהיו בבלוג החדש בכתובת http://benhamo.org
בכל מקרה, אני לא מפרסם פה לינקים לכל מיני APK לא ידועים או לכל מיני חנויות. צר לי
בגלל זה, אחרי שהייתי עם SGS 1 ו-2, אני נצמד עכשיו רק למה שבא ישר מגוגל – נקסוס 5, ואם אקנה טבלט חדש זה גם יהיה נקסוס.
העדכונים זו הבעיה הגדולה שלי עם אנדרויד, יש לי "פטיש", אני אוהב שהמכשירים שלי מעודכנים לגרסה האחרונה, ובאנדרויד זה תמיד בעייתי.
יש לי טלפון סוני אקספריה Z שאומנם מקבל עדכונים בנתיים (ברצון סוני וברצון סלקום שהמכשיר נקנה ממנה), אבל מעדכון לעדכון רואים איך שהמכשיר נהיה איטי ומלא באגים, העדכון האחרון שלהם לקיטקט הוא אסון, עשה את הטלפון איטי, ובנוסף יש באג שאוכל בטריה ומחייב להתעסק כל הזמן עם הגדרות המיקום, ובתור אחד שטס המון וצריך להשתמש המון ב-GPS זה מעיק) ואין כל דרך לחזור אחורה.
יש לי גם טאבלט שלהם, אקספריה Z טאבלט, שם הכל עובד תקין ובנתיים הוא מקבל עדכונים והעבודה איתו היא תענוג.
לעומת זאת יש לגברת בבית יש מכשיר אייפון 4 בן יותר משלוש שנים, שמקבל ללא בעיה את העדכונים של אפל בלי טובות של חברת הסלולר ומיד עם צאתם ועדיין עובד כמו חדש.
ברור לי שהמכשירים הבאים שלי יהיו רק מתצורת אפל (סדרת נקסוס של גוגל נחמדה, אבל די לא מוצלחת מבחינת חומרה), וכיוון שאני ממעט להשתמש באפליקציות, למעט מייל, רשתות חברתיות, צילום ותוכנות ניווט, החופש שנותן אנדרויד אינו מדבר אלי, ההיפך, דווקא באפסטור של אפל ישנה תוכנה שמאוד חסרה לי באנדרויד – IGO עם המפות של אירופה.
טוב, כמה דברים:
1. אתה יכול לרכוש מכשירים של חברות שונות עם אנדרואיד "נקי", זה נקרא Google Play Edition. חברות כמו סמסונג, LG וגם סוני מייצרות את המכשיר ואפשר לרכוש אותו דרך ה-Play Store (לא בארץ). היתרון הוא שהוא מגיע עם אנדרואיד נקי בלי כל מיני גימיקים ויש עדכונים ישירות מגוגל.
לגבי האקספריה Z, הפתרון הכי פשוט שאני יכול לתת לך הוא לאפס אותו לאחר עדכון. לא בדיוק הכי נוח אבל לפעמים עדכונים לא עובדים טוב כשאפליקציות משנות 1001 הגדרות, לכן כדאי לעדכן, לאפס ואז להגדיר מה שצריך. בין כה לאחר מכן גוגל כבר יוריד לך את התוכנות שהיו לך לפני כן.
אייפון 4 עם כל הכבוד, אל תנסה לשים לו את הגירסה האחרונה של IOS או שתראה אותו זוחל, פתח פורומים ותראה כמה תלונות יש לאנשים על כך.