על אנדרואיד ועדכוני שעון קיץ/חורף

בימים האחרונים פורסמו כתבות באתרי חדשות וטכנולוגיה שונים שבהם צוין כי מכשירי טלפון וטאבלטים מבוססי אנדרואיד ישנו את השעון משעון קיץ לשעון חורף כבר בימים הקרובים ולא במועד הנכון (שהוא 27 לאוקטובר). החדשות אמנם נכונות, אך הטיפול בבעיה הוא די פשוט.

קצת רקע: במדינות שונות משנים מכל מיני סיבות את התאריכים להחלפת שעונים בין קיץ לחורף (ולהיפך) ולעיתים מקצרים שעון אחד ומאריכים שעון אחר. פה במדינתנו סבלנו בשנים האחרונות מכך שבספטמבר, כשלוהט בחוץ ואנשים כמעט מתעלפים מחום – החליטו החרדים ששלטו בקואליציה לקצר את שעון הקיץ בגלל … אלו שמתפללים סליחות (ואלו שלא דתיים או שלא מזיז להם ענייני תפילות – שיסבלו). הממשלה הנוכחית שמה קץ למצב ושעון הקיץ הוארך בחודשיים. 

עדכונים אלו נקראים TZDB (ר"ת: Time Zone DataBase) והם יוצאים אחת למספר חודשים וכוללים מדינות חדשות (הרשות הפלסטינית התווספה לפני מס' עדכונים) ותאריכים חדשים להחלפת השעונים. העדכון האחרון נקרא 2013d והוא כולל את חילוף שעון הקיץ לחורף בישראל לפי התאריך הנכון.  תפקידו של קובץ כזה הוא לאמר למערכת באיזה תאריך ואיזה שעה המחשב יזיז את השעון שלו קדימה או אחורה בשעה.

מבחינת אנדרואיד, חלק מהחברות שיחררו במהלך העדכונים האחרונים עדכון גם לשעון קיץ כולל ישראל (כמדומני שבעלי גלקסי S4 קיבלו אותו). השאלה היא – איך משתמשים עם טלפונים פרוצים (שלא מקבלים עדכונים) וטלפונים ישנים – כן ניתן לעדכן? 

השינוי עצמו מאוד קל לביצוע. יש צורך שמכשיר האנדרואיד יהיה פרוץ (בעל ROOT) על מנת להתקין עדכון זה.

השלבים לשינוי מאוד פשוטים:

  1. בידקו כי אכן מכשירכם פרוץ (בד"כ ניתן לראות באפליקציות המותקנות תוכנה כמו SuperSU, זה מספיק כדי להבין שהמכשיר כבר פרוץ)
  2. מומלץ: בצעו גיבוי למכשירכם (תמיד חשוב שיהיה גיבוי למכשיר). אתם יכולים להשתמש בתוכנה כמו Titanium Backup או ROM Manager (האחרונה מגבה את כל המכשיר, הראשונה מגבה רק את התוכנות והנתונים)
  3. התקינו את תוכנת Time Zone Fixer
  4. לחצו על כפתור עדכון הנתונים ל-2013d (התוכנה תאמר לכם איזו גירסה קיימת במכשירכם, אם כבר מותקן 2013d אז אין צורך בעדכון).
  5. על המסך יופיע חלון ה-SU או SuperSU, אשרו את הפעולה.
  6. לאחר שהתוכנה תעדכן את המכשיר, היא תבקש לעשות Reboot. אשרו ומכשירכם יופעל מחדש.

זהו, מכשירכם עודכן, כעת באמצע ראש השנה לא תתבלבלו בשעה 🙂

Print Friendly, PDF & Email

19 תגובות בנושא “על אנדרואיד ועדכוני שעון קיץ/חורף

  1. תודה על המידע השימושי. 

    עם זאת, אבקש למחות על הטיעון "החליטו החרדים ששלטו בקואליציה לקצר את שעון הקיץ בגלל … אלו שמתפללים סליחות (ואלו שלא דתיים או שלא מזיז להם ענייני תפילות – שיסבלו)."

    אשמח אם תקראת את הפוסט שכתבתי כאן http://seri-levi.com/2012/09/19/sillysummerclock/

  2. שאלת תם: מי שהמכשיר שלו מוגדר על אוטו' לקבל מהרשת, לא פתור מכל הסיפור הזה?

  3. מה לגבי אנשים שמשתמשים ברום עדכני? אין דרך פשוטה לבדוק את הגרסה של הקובץ מבלי להתקין תוכנות מיוחדות?

  4. תודה על ההסבר, אבל אני יודע שהטלפון מקבל את הזמן הנוכחי מהרשת. אם כך, למה אכפת לו בכלל מהקובץ? מה אני מפספס?

    תודה.

    • הפרוטוקול של השעון לא פונה כל דקה לשרת לשאול אותו "מה השעה". הוא בודק אחת לכמה זמן את השעה בפורמט מסויים. ה-Timezone לעומת זאת הוא דבר שאינו משתנה (למעט בעדכונים שהיצרן מכניס) וזה אומר למערכת מתי לחזור או לקפוץ שעה, כך שההפרש בין מתי שהוא ישאל את השרת שעה (בחלק מהמקרים הספקים לא שמים שעון שהטלפון יכול לקבל ממנו תשובה, אגב) לבין ה-Timezone יכול לגרום בעיות לא קטנות למכשיר מבחינת אפליקציות, לוגים וכו'.

סגור לתגובות.