פתרון RDP Client זול

חברות רבות מחפשות דרכים על מנת לחסוך במחירי עלויות שוטפות של IT, בין אם זה רשיונות, תחזוקה, חשמל, טכנאים ועוד. אחרי הכל, זה משהו אחד שיש 50 עובדים ואיש אחד שעושה סיסטם + טכנאות מחשבים, וזה משהו אחר שיש לך כמה מאות או אלפי מחשבים, מספר טכנאים, צוות Helpdesk, צוות סיסטם, מנהל IT ועוד ולכן לחברות הגדולות, כל דבר שיכול לחסוך כסף ושלא יעלה דברים אחרים (אההממ.. הטמעת אובונטו כ-Desktop לכולם?) הוא דבר מבורך.

מזה שנים רבות חברת Citrix משווקת את המוצרים שלה המאפשרים למספר אנשים להתחבר לשרת ולקבל סביבת עבודה. בהתחלה זה חייב גרסאות מיוחדות ו-1001 טריקים כדי להתקין תוכנה ושכולם יוכלו לעבוד עליה, אך היום המצב יותר טוב. מיקרוסופט בהתחלה לא ראתה שוק לכך (מיקרוסופט? ראיית עתיד? גיב מי א ברייק. פספוס האינטרנט, זכור לכם?) והיא נתנה רשיון מיוחד עם הקוד מקור של Windows כדי ש-Citrix יוציאו גירסה מיוחדת של Windows עם סביבה מרובת משתמשים ואחרי מספר שנים מיקרוסופט התחילו להבין שיש לזה שוק וכיום מיקרוסופט מובילה את השוק של Remote Desktop עם מוצרי ה-Windows Server.

סביבות ה-Remote נמצאות כיום בחברות גדולות כמו כל חברות הסלולר הגדולות, בנציגויות שלהן ברחבי הארץ, בשרות הלקוחות וכו' וחברות יותר קטנות מכניסות את שיטת העבודה הזו. זה כמובן חוסך עבודה למחלקת ה-Help Desk בכך שאפשר להשתלט מרחוק ולטפל בבעיה וגם מבחינת תחזוקת המחשבים אישיים יש הוזלה רצינית כי כל מה שצריך זה Boot של מערכת הפעלה קטנה (גירסה קצוצה של Windows כלשהי או לינוקס בחלק מהמקרים), קבלת כתובת IP, התחברות לשרת והצגת מסך RDP כשהמשתמש יכול להתחבר (יש כמובן הגדרות נוספות, לא ניכנס לכך כרגע).

חברות שרוצות להטמיע פתרונות RDP (או VDI) צריכות להחליט על מה הן רוצות שזה ירוץ. אפשר כמובן לקחת PC ישן, להתקין כפי שתיארתי לעיל ולהשתמש בזה, אך עלויות התחזוקה למרות שירדו, ישארו עדיין בחלקם. מחשב PC רגיל עדין צורך יותר חשמל מאשר פתרונות Thin Client, יש מאווררים וספקים שצריך להחליף לפעמים, ואם מכניסים אנשים רבים לחדר גדול אחד, ה-PC תופס לא מעט מקום. מצד שני, יש את פתרונות ה-Thin Client של HP או WYSE וחברות אחרות, מדובר בקופסא קטנה שמתחברת לרשת, בחלק מהדגמים אפשר להזין את החשמל (כמו במכשירים של CHIP PC) דרך POE כך שלא צריך נקודות חשמל נוספות, אבל הבעיה המרכזית היא שמדובר בפתרון קנייני ויקר (כעלות ראשונית). המכשירים הכי זולים שמצאתי לפני כתיבת פוסט זה חגים סביב 250$ ליחידה, לפני מע"מ כמובן.

גם עבדכם הנאמן זקוק לעיתים ל-RDP. יש לי אמנם 2 מסכים גדולים אבל רוב המקום תפוס ב-1001 דברים ואפליקציות. אני חושב להכניס מסך שלישי על השולחן ובדקתי איזה פתרון יכול לתת לי:

  • עלות זולה מאוד
  • כמה שפחות תחזוקה
  • תמיכה ב-RDP גירסה 7 (כולל RemoteFX אם אצטרך)
  • אפשרות לחבר מסך ומקלדת חיצוניים (כך שלא יעבוד על ה-PC שלי)

הפתרון שמצאתי הוא קצת לא קונבנציונאלי, אבל הוא נותן לי את הפתרון בזול. זול מאוד. כמה זול? 150 שקל! לא מחיר מיוחד עבורי, אלא מחיר רשמי.

נעים להכיר: Android Mini PC. הוא נמצא במגוון שמות בשוק עם עשרות יצרנים שונים. יש גירסאות עם חצי ג'יגה זכרון, ג'יגה זכרון, 4 ג'יגה אחסון, 8 ג'יגה, עם חיבור WIFI, עם Bluetooth וכו' וכו'.

אנדרואיד כפתרון? בהתחלה זה נשמע מוזר, אבל הנה נחשוב ביחד: המכשיר הנ"ל בקושי לוקח חשמל, אין צורך בתחזוקה, אפשר לרכוש לו תוכנה כמו Remote RDP ב-38 שקלים או להשתמש בפתרונות RDP חינמיים אחרים. כל מה שצריך זה לחבר אליו מקלדת ועכשיו, הוא מגיע עם חיבור HDMI כך שאפשר לחבר אותו ישירות לכל מוניטור סטנדרטי (מקסימום מוסיפים בכמה שקלים מתאם HDMI ל-VGA או DVI). חיבור הרשת יכול להתבצע או עם WIFI או עם מתאם זול מ-USB ל-Ethernet. אין רעשי רקע כי אין מאווררים ואין חלקים זזים, ואם המשתמש הוא משתמש מתקדם שמותר לו לצאת מסביבת ה-RDP, אפשר להתקין לו אפליקציות נוספות (דפדפן כרום וכו') או אם לא רוצים שאף אחד ישנה את המכשיר, אפשר לנעול אותו עם אפליקציה כמו SureLock (יש גם פתרונות חינמיים אחרים, אל דאגה). גם את האפליקציית RDP אפשר להפעיל אוטומטית בעת הפעלת המכשיר, כך שגם אם קורית תקלה, המשתמש צריך מקסימום לנתק את המכשיר מהחשמל, להמתין 3 שניות, לחבר וזהו.

אם אתם הולכים על פתרון וירטואליזציית דסקטופ של VMWare, גם הפתרון שלהם רץ על המכשיר הזה בלי שום בעיה.

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות בנושא “פתרון RDP Client זול

  1. עד כמה שאני יודע, אין חיבור hdmi ל-vga.

    התמיכה בפתרונות usb שלא מגיעים עם החבילה המקורית עלולה להיות בעייתית. הייתי ממליץ לעשות כמה שפחות שימוש ברכיבים שלא מגיעים עם המערכת.

    על מנת להבטיח הטמעה כמה שיותר פשוטה, צריך גם לוודא שהמערכת עולה וישר מריצה את ה- rdp.

    ב-rdp תחת לינוקס נתקלתי בכל מיני בעיות קטנות של קידוד ושינוי מקלדת מעברית אנגלית.

    • מקלדת ועכבר תמיד מגיבים. יכול להיות קצת יותר בעייתי חיבור USB לרשת, ולכן מומלץ לבדוק מה מתאים לפני שמזמינים. 

      לגבי הרצה של אפליקציה ישר ב-Boot, יש אפליקציה שב-2 לחיצות אתה בוחר מה וזה רץ ב-Boot.

      היו מקרים שנתקלתי בבעיות אבל אני עובד גם עם האפליקציה שהמלצתי וגם עם 2X וזה עבד פרפקט על האסוס טרנספורמר.

סגור לתגובות.