לפני מספר ימים דלף לרשת וידאו קליפ שמציג את הכרומבוק פיקסל. איך הוא דלף? פרצו לשרת של אחד ממשרדי הפרסום שעובדים עם גוגל. לפני שנמשיך, הבה נצפה בוידאו שדלף.
מהרגע שהוידאו הזה דלף, האינטרנט כמרקחה כאילו היו מדובר באייפון חדש. חובבי גרפיקה ניתחו כל פיקסל בקליפ ומיד נשמעו קולות (בגלל הקליפ, חלק בגלל הנסיבות המוזרות כמו צורת ההתנצלות של בעל משרד הפרסום) ש.. זה מזויף.
אז מה, מדובר בזיוף מתוחכם של מישהו וגוגל בכלל לא עובדת על דבר כזה? התשובה קצת מסובכת..
טכנית, הוידאו הזה הוא באמת גרפיקה מרונדרת. וסביר להניח שהמחשב שיצא יראה קצת שונה (בוידאו כמו שאתם רואים, הוא נראה כמו האח התאום של מק-בוק פרו, מה שאומר שאם הוא יצא כך, אפל תוך דקות ישלפו את גדודי עורכי הדין), אבל כשאוספים מספר נקודות ממקומות שונים ברשת, ניתן להתחיל להרכיב תמונה של מה הולך להיות בעוד 3 חודשים, בגוגל I/O (חודש הבא כמדומני תהיה הפתיחה להרשמה, וסביר להניח שגם הפעם תוך רבע שעה יגמרו בערך 6000 כרטיסים לאירוע).
הבה נתחיל לחבר את הנקודות:
פיקסלים:
כפי שתשמעו בוידאו, למחשב זה יש 4 מיליון פיקסלים. מי שפירסם את הוידאו דיבר על רזולוציה של 2560X1700, נראה לי שהוא קצת טעה, והרזולוציה היא 2560X1600, שזו בהחלט חתיכת רזולוציה, מה שמוביל אותנו ל..
מעבד:
בשביל להפעיל רזולוציה כזו, אתה צריך מעבד חזק, אבל איזה מעבד תיקח? אינטל? לגוגל כבר נמאס מאינטל (כפי שניתן לראות מהכרומבוק האחרון שהם מוכרים בעצמם – של סמסונג עם מעבד Exynous). מעבדים מהשנה החולפת לא יעזרו לביצועים במקרה כזה, כפי שכל משתמש נקסוס 10 יכול לאמר כשהוא רואה איך המעבד זוחל בהשוואה לאייפד דור-4.
אז צריך מעבד חדש שיסחוב את הגפריקה. איזה מעבד גוגל בחרו? הם לא אומרים, אבל דליפה חדשה מלפני 3 ימים מדברת על מכשיר נוסף "אח" לכרומבוק, הלו הוא ה"כרום בוקס" ושם המעבד הוא … טגרה 4. כן, החיה החדשה של nVidia או איך השכן שלי אומר על הכלב של השכנה הפשיניסיטה "זה מפלצת נושך עם שיניים!".
וכאן נשאלת השאלה: רזולוציה כזו, מעבד כזה, וכל זה בשביל דפדפן? ואם נסתכל בוידאו, יש גם מסך מגע. בשביל מה בדיוק אתה צריך מגע אם כל מה שאתה מריץ זה דפדפן, הרי עכבר הוא מעולה בשביל ללחוץ על לינקים.
יוצא מכך שאם מחשב זה היה מריץ את כרום OS כמו שהוא כרגע, המחשב הזה מיותר מכל צד. לא צריך מגע, לא צריך רזולוציה גבוהה, ובטח שלא טגרה 4.
אבל יש פה עוד כמה נקודות שמשום מה במדיה שוכחים אותם:
- pnacl – לגוגל בכרום ובכרום OS יש דבר שנקרא NaCL, וזהו מעין Client שמאפשר לך להריץ קוד טבעי של המעבד שלך דרך הדפדפן, כך שאתה יכול לנצל את המעבד של המחשב כדי לקבל ביצועים לאפליקציה שלך. עד כה זה היה על אינטל, ובגירסה האחרונה של כרום OS אותו NaCL יצא בגירסה ל-ARM. מה שעדיין לא יצא רשמית הוא ה-PNACL, שזהו Client חדש שיאפשר לקוד שלך לרוץ בצורה טבעית גם על אינטל וגם על ARM. כל מה שתצטרך כמפתח לעשות זה בעת הגדרת הפרויקט שלך, לסמן את 2 הארכיטקטורות (סביר להניח שיהיו יותר בהמשך הדרך, כמו MIPS ועוד). כך תוכל לנצל את המעבד החזק בכרומבוק פיקסל
- עכשיו נגיע לעניין מסך המגע. מה הכי משתמש במגע בגוגל? אנדרואיד, אבל המחשב הנ"ל הוא לא טאבלט אנדרואיד עם מקלדת, הוא מחשב עם דפדפן ככלי ראשי, ומה שסביר להניח שיקרה, שגוגל תאפשר להריץ אפליקציות אנדרואיד דרך כרום. טכנית, לא מדובר במשהו שאפתני וכל כך קשה, ואם בחור אחד בסין עשה כפרויקט צדדי המרה של אנדרואיד שירוץ בטבעיות תחת Windows, לגוגל יהיה קל לשלב ספריות, ה-Dalvik ועוד מספר אלמנטים ואז תוכל להשתמש באפליקציות אנדרואיד ובמסך המגע.
השינויים האלו יאותתו לשוק איתות חשוב: אם עד כה היית צריך לכתוב אפליקציות מבלי לסמוך על כח עיבוד של המחשב שיריץ את האפליקציה, בלי מקלדת ובלי רזולוזציה גבוהה – עתה תוכל לכתוב אפליקציות יותר כבדות שישתמשו במשאבים המקומיים, ואם יצא מחשב כזה (מה שסביר מאוד להניח שיקרה), קהילת המפתחים כמו Cyanogenmod ואחרים יקחו אותו לכיוונים אחרים. סביר להניח שנראה אנדרואיד מלא מצד הקהילה למחשב זה, סביר להניח גם שחברות פיתוח מסחריות יתחילו להשקיע יותר באנדרואיד, ופחות יהיה מצב של "טוב, אין ברירה, נכתוב איזה משהו לאנדרואיד".
האם מחשב כזה יכול להתחרות במיקרוסופט? תלוי לאיזה טווח מסתכלים. סביר להניח שתוך זמן קצר מהרגע שכרומבוק פיקסל יצא, יצרניות כמו אסוס, HP, לנובו, סמסונג ואחרים יוציאו מחשבים כאלו. גוגל משחררת בשמחה את הקוד ומסייעת לשותפות שלה כמו שקורה היום עם טלפונים וטאבלטים עם אנדרואיד, כך שיהיה שוק של מחשבים כאלו, ואז הכל תלוי בחברות תוכנה המורתיות (כמו אדובי ואחרות) אם הן מעוניינות להמיר את אפליקציות הדסקטופ שלהן לכרומבוק פיקסל ודומיו.
אין ספק, הולך להיות מעניין.
עוד הימור: הכרזה על אנדרואיד 5, שתהווה איחוד בין אנדרואיד לכרום OS.
המחשב הזה מאושש את ההשערה.
יש לי הרגשה לאט לאט גוגל מכרסמים בהגמוניה של מיקרוסופט , וזה צעד בכיוון.