כל מי שמסתכל לא מעט זמן בטלויזיה על סדרות, מתעדכן פה ושם על סלבריטיז בחו”ל בוודאי שמע על ג’ני מקארתי, הבחורה שהתחילה את הקריירה שלה בפלייבוי ומשם הופיעה בעשרות סדרות, טוק שואוז (יש לה גם תוכנית משלה) ובשנים האחרונות גם פעילה שלא כל כך מחבבת את הרעיון של חיסונים (על כך – בהמשך).
בספר הזה ג’ני מספרת על עצמה מגיל קטן, כילדה להורים אירים קתולים שלמדה בבית ספר די שמרני, ולאחר מכן למדה בחטיבת הביניים בבית ספר דתי קתולי. ג’ני משתפת את הקורא בשאלות שהיא שאלה, על אורך החיים הדתי שלה ואת הסתירות שהיא מוצאת, את העובדה שהיא לא מקבלת תשובות לשאלותיה ועוד.
הספר עצמו כתוב בצורה קולחת, ג’ני מספרת שם על חוויות, המעבר ללוס אנג’לס, העבודה הראשונה, איך עבדו עליה ואיך היא היתה ענייה וכו’. הפרקים מתחילים בגיל צעיר שבו מראה לקורא ג’ני כמה היא רגישה וכמה היא לוקחת כל דבר ללב, במיוחד את האמונה הקתולית ואת ישו, דבר שהיא חונכה אליו עוד מבית. כשמלמדים את ג’ני כשמעט על כל פיפס שגוי היא תגיע לגהינום, היא לוקחת את הדברים מאוד קשה והיא רצה כל שבוע לוידויו בכנסיה כי לפי איך שלימדו אותה, אם מישהו חטא ולא עשה וידוי בכנסיה ומת – הוא יגיע לגהינום.
במהלך הפרקים רואים גם איך ג’ני מתחילה להיכנס גם למקומות רוחניים ומתנסה גם בדברים לא בדיוק חוקיים (סמים, אקסטסי וכו’) והיא לא מתביישת לתאר את החוויה כפי שהיא חוותה אותה. לקראת סוף הספר מגיע פרק שבהתחלה נראה שגרתי בו היא מזמינה את אמא שלה להיות בקהל בזמן שהם מקליטים תוכנית, ושם במהלך ראיון מגיעה לג’ני מקרתי הפתעה ששוברת לה את כל האמונה בנצרות. היא לא שוברת לה את האמונה בקיום אלוהים או באלוהים עצמו, אלא בנצרות.
הפרקים האחרונים מוקדשים לאוון, הבן שלה שנולד ואובחן כאוטיסט. ג’ני מספרת איך היא קיבלה את הבשורה מהרופא, איך חרב עליה עולמה ומה היא עשתה בנידון. ראוי לציין שאת ה”מלחמה” שלה בחברו התרופות וברופאים היא לא מביאה לספר הזה, וזה אחת הנקודות החסרות בספר זה.
מדוע חסרות? כי רק לאחר שקראתי מספר מאמרים בכל מיני אתרים, מצטיירת תמונה שונה ממה שבעצם רבים מתארים את ג’ני מקארתי (כ”אנטי חיסונים”), בשעה שמה שהיא טוענת זה שהיא לא אנטי חיסונים, אלא שיש צורך בשינוי כמות הזריקות המיידית (שם זה 6 זריקות במכה אחת והיא בעצם מבקשת שיעשו 1 בכל פעם) ויותר מחקר מבחינת החיסונים כדי לא להגיע למצב שבו החיסונים גורמים לאוטיזם (דבר שבין כה למרות שההורים בטוחים שהאוטיזם זה בגלל החיסון, אין שום הוכחה מדעית לכך).
האם אני ממליץ לקרוא את הספר? בתור ספר פנאי להרוג כמה שעות – בהחלט. הרבה צחוקים והומור יש שם והשאלות שהיא מעלה לגבי הנצרות והתשובות שהנזירות נותנות לה מראות כמה דברים על הנצרות והקתוליזם בכלל. יש פרק או 2 שישעממו אנשים מסויימים ויעניינו רוחניקים מסויימים (היא מדברת על אקהרט טולה וספרו “עולם חדש”).
טוב.. אני בטוח שכל מי שיקנה את הספק של מקראתי יעשה את זה "בגלל המאמרים" 🙂
אבל רגע של רצינות:
ג'ני מקארתי מדברת שטויות בכל מה שקשור לחיסונים. לצערי, בעקבותיה קמו לא מעט קבוצות, שבגלל העובדה שהן לא מוכנות לחסן את הילדים שלהן, ילדים אחרים נדבקים במחלות. המשפחות שאינן מחסנות את הילדים (ותעשה לי טובה – "זריקה אחת בכל פעם"? ברצינות?!) מסכנות את שאר האוכלוסיה, בעיקר כי הן אינן מוכנות להצהיר על כך באופן גלוי.
רוצים להימנע מלחסן את ילידכם? בבקשה – אבל לכו למושב משלכם, לגן משלכם, ותעזבו את שאר האוכלוסייה בשקט. לצערי, העניין הזה קורם עור וגידים גם בישראל בשנים האחרונות, ולפםני כמה חודשים כלכליסט פרסם כתבה מאוד מפחידה על הסיפור הזה בישראל. מתברר שבערים מרכזיות בישראל יש לא מעט משפחות כאלה, ונכון להיום הן מהוות כ-8% מהאוכלוסיה בישראל. וזה כבר באמת מפחיד.
עם כל הכבוד – ואין לי כל כבוד למי שמוכנים לסכן ילדים של אחרים ולא רק את של עצמם – אין שום סיבה שילדים ילקו היום בחצבת או במגיפות שכבר פסו מן העולם, רק בגלל כמה אלפי מטומטמים, שמאמינים באמת ובתמים שהחיסונים האלה מביאים לאוטיזם. אין מחקר אחד אמיתי שתומך בטענה הזו עד היום. כל המחקרים שמקארתי ודומיה מפנים אליהם הם בעייתיים בלשון המעטה. בחלקם אין קבוצת ביקרורת, בחלקם אין מספיק משתתפים, ויש עוד מסקנות שגויות רבות ושונות – ובעיקר לא מבוססות מדעית.
הילד של מקארתי אוטיסט בגלל בעיה גנטית כלשהי. היום אנחנו מספיק חכמים כי לדעת את זה יחסית בוודאות. חיסונים לא גורמים לאוטיזם – גנים כן.
תראה גיא,
קודם כל, מי שיקנה את הספר, יצטרך לעשות זאת בגלל התוכן, אין שם תמונות של ציצים/ערום.
לגבי ענייין החיסונים, אני מסכים איתך לחלוטין, אך יחד עם זאת, היא ציינה שוב ושוב בראיונות שונים והרצאות שהיא נתנה שהיא לא אנטי חיסונים, אלא מבקשת שלא יתנו שישיה במכה אחת אלא אחד אחד ולראות איך הגוף מגיב. על פניו הטענה שלה לגבי הרצף מול אחד אחד נשמע לגטימי, ואני גם הייתי שמח לשמוע תשובה ממישהו שמבין טוב בעניין מדוע זה בעייתי. אישית, גם אני טיפוס ששונא "כזה ראה ועשה" בלי הסבר, ואשמח לקבל כזה.