מה האלטרנטיבה?

לאט לאט מתרבים הסימנים כי ראש ממשלתנו הנכבד נכנס (שוב) לפלונטר והוא חושב להקדים את הבחירות. לא, אין לי כדור בדולח, אבל הסימנים מראים כך. אלו סימנים? טוב ששאלתם:

  • מי שראה את הפרסומות ש”יוקר המחיה ירד” ולא הבין שזהו בעצם פרסומת תעמולת בחירות סמויה, והוא מסכים למסר בפרסומת, הוא או ליכודניק, או שאינו מבין כלל בעלויות. הרי הפרסומת הזו היא הדבר ההפוך ממה שקורה כיום בארץ: שבוע הבא המע”מ עולה באחוז, מחיר הלחם עלה, מחיר מוצרי בסיס עלו, הדלק עלה. נכון, למי שיש ילד קטן, אז יהיו גנים ב”חינם” (גם חוק חינוך החובה הוא חינם, שיעמוד ההורה שחושב שזה באמת בחינם עם כל העלויות המטורפות פר ילד/ה) מה שגורם לחסכון של מאות שקלים, אבל תסמכו על המוח היהודי שימציא לכם עלויות נוספות לאותו “גן בחינם”.
  • ראש הממשלה טוען ש”המשק צומח”. צומח לאיזה כיוון בדיוק? בחודש יולי נרשמו כ-16,000 מובטלים (ב-News1 מעלים את המספר ל-20,100) וזהו שיא של 3 שנים. אם המשק היה בצמיחה כמו שראש הממשלה חוזר ואומר, אז היו אמורים להיות פחות מובטלים, אני טועה בחישוב? אגב, שר האוצר שטייניץ טוען שאין בעיית אבטלה בישראל. יכול להיות שמישהו מנותק קצת? והוא עוד שר האוצר שלנו!
  • ראש הממשלה עדיין מעלה שוב ושוב את נושא איראן (כאילו הם האחראים לבעיות שלנו). הוא בעצם עושה זאת בגלל סיבה פוליטית: כשזה מגיע לאג’נדה בטחונית, הליכוד עולה לשלטון. כשזה מגיע לאג’נדה חברתית וכלכלית.. הליכוד מחמם את כסאות האופוזיציה.
  • ראש הממשלה במצב הנוכחי יתקשה מאוד להעביר תקציב ל-2013/2014 במצבו הפוליטי הנוכחי.

אז יכול להיות בהחלט שאני טועה, אבל מצד שני, יש בהחלט מצב שיהיו בחירות.

אתמול, כשניסיתי לחשוב על הנושא, מצאתי את עצמי בנקודה מעניינת: אני.. “קול צף”.

אז למי אני לא מוכן להצביע?

  • אין לי שום כוונה להצביע למפלגות חרדיות, דתיות, דתי-לייט. מה לעשות, ואלוהים ואני זה לא משהו שילך יחד.
  • אין לי שום כוונה להצביע לליכוד. אני לא מהטיפוסים שנדפקים ממפלגת השלטון ומחפשים עוד.
  • קדימה? לפי כל הסקרים מפלגת האופורטוניסטים הזו תיהפך לאבק היסטורי, כמו מפלגת העצמאות של אהוד ברק.
  • מרצ? אני אוהב לראות בלונים באוויר, אני לא אוהב להצביע לבלונים! מצע הבחירות שלהם (שבוודאי יעודכן בקרוב) נראה יותר כמו פנטזיה מרוחקת ופחות מתמודדת עם מציאות. שלום בין ישראל לסוריה? שלום בין ישראל ללבנון? מה בדיוק לקח מי שכתב את המצע?
  • מפלגות הערבים למיניהן? מי שלא יודע, מפלגות הערבים הן בעצם “קדימה” בגירסה ערבית. אופורטוניסטים חולי כבוד שלא מקדמים את האוכלוסיה שלהם במילימטר, חס ושלום לדבר על אזרחי ישראל היהודים.
  • יאיר לפיד? זה “מריח” כמו מפלגת אופנה, “שינוי 2” בגירסת לייט. הבן שונה מהאבא, אין לו משהו נגד דתיים, אבל מצד שני אני גם לא רואה “בשר”, אג’נדה רצינית שלא משתנה לפי כיוון הרוח.
  • מפלגת העבודה… אני מזדהה איתם בחלק מהדברים, ידידי עו”ד יהונתן קלינגר רץ למפלגת העבודה ואני מזדהה עם לא מעט מעמדותיו, אבל החשש שלי זה לקבל בפרצוף את הג’יפה ההיסטורית של מפלגת העבודה. שלי יחימוביץ’ – אני לא יודע מי הקמפיינר שלה, אבל הוא בהחלט מכוון אותו לא מספיק גבוה. לפני כמה ימים היא התבטאה בכך שהיא תהיה מוכנה לשבת באותה קואליציה עם ביבי. מה שהיא היתה צריכה לאמר זה משהו כמו “אם ביבי יסכים לתנאים של מפלגת העבודה ולנקודות שמנחות את מפלגת העבודה, נשמח לצרף את הליכוד לקואליציה בראשותי”.
  • ידידי ורעי היקר (עם הלב הענק) דורון אופק הזכיר בפייסבוק שמנהיגי המחאה החברתית רוצים להקים מפלגה. אני רוצה פרטים, מצע, מי עומד מאחוריהם וכו’. עד כה לא ראיתי פרטים..

אולי בעצם אפרט מה אני מחפש? (אשמח אם תוסיפו מה אתם מחפשים בטוקבקים כאן בפוסט). להלן רשימה חלקית:

  • הפלסטינים – נראה כי כל ממשלה שרוצה לעשות שלום עם הפלסטינים בסוף מתפרקת. קרה למפלגת העבודה וקדימה. אני חושב שצריך לעשות טוויסט: לשבת עם הפלסטינאים, לעשות הסכם, אבל לאשרר את ההסכם רק במשאל עם. אף מפלגה לא תצליח להעביר הסכם כזה שנוגע בעצבים מאוד רגישים – לבד.
  • שיפור המצב לעסקים קטנים ועצמאיים בדברים כמו:
    – קבלת דמי אבטלה לעצמאים
    – חופשת מחלה לעצמאים
    – הורדת סכומים שעסק קטן צריך להכין להלוואה בערבות מדינה (עסק קטן שרוצה להלוות 100,000 שקל בערבות מדינה צריך להפקיד ערבות של 20,000 שקל, סכום לא קטן ולא מבוטל) והפשטת (והוזלת!) התהליך עצמו, שלא יעבוד בשיטת “מצליח”.
    – הכרה באופן חלק יותר במיסוי בחו”ל (ה-VAT האירופאי) מבלי כל התהליך המסובך להפליא כיום.
    – חיוב כל התלמידים בלימודי ליבה מלאים בין אם במסגרת עצמאית או במסגרת לימוד ממלכתית
    – שינוי סדר העדיפויות בהשקעות ושדרוג העדפה בהשקעה בצפון ובדרום הארץ
    – הכנסת חתונה אזרחית כאפשרות לגטימית לחתונה, ללא מעורבות רבנים
    – הרחבת החוק למניעת הטרדה מינית התשנ”ח (1998) והוספת הגנה להומואים, לסביות, בי, טרנסג’נדר.
    – יעול ומחשוב המשרדים הממשלתיים וקבלת כל השרותים האפשריים – דרך האינטרנט עם תאימות סטנדרטים. כמו כן, שתהיה אפשרות לפנות דרך מערכת טיקטים על מנת לקבל שרות ומענה תוך יום עסקים, וכמו כן, ביטול הצורך בפקסים
  • הגדלת קצבאות הזיקנה.
  • קבלה ועידוד של יצרני חשמל פרטיים במחירים הוגנים, עידוד השקעה ביצירת מקורות אנרגיה אלטרנטיביים.
  • הרחבת הסנגוריה הציבורית כך שלציבור תהיה אפשרות לקבל יעוץ משפטי בכל הנושאים הקשורים לתביעות, הגנות וכו’.
  • ביטול ה”העדפה מתקנת” לדיור ציבורי לחרדים/דתיים והרחבתה לכלל הציבור ולא רק באזורים המיועדים למגורי חרדים (כמו הטריק שביצע היום אטיאס) כאשר הזכאות תינתן קודם כל לאלו ששירתו צבא או שרות אזרחי, לאחר מכן נשואים, עם ילדים וכו’.
  • קיצוץ תקציב משרד הבטחון וזאת תוך בדיקה חיצונית של תקציבי המשרד (הידעתם? עד היום לא מאפשר משרד הבטחון למשרד האוצר לראות לאן הכסף הולך!)

זו הרשימה החלקית שלי. המפלגה שתבטיח לי את רוב הדברים הנ”ל, הקול שלי (ואני בטוח שאני לא היחיד) ילך אליה.

מה דעתכם?

Print Friendly, PDF & Email

8 תגובות בנושא “מה האלטרנטיבה?

  1. מפלגה זה לא חברת סלולר (לצערנו*). אי אפשר להתווכח עם נציגי השירות שלה עד שהם יתנו לך את מה שאתה רוצה.

    מה שכן אפשר לעשות זה להתפקד. למצוא את המפלגה הקרובה אלייך ביותר (ובמקרה שלך זה נשמע כמו מרצ או העבודה) ולהפעיל לחץ על נבחרי הציבור לקידום האג'נדה שלך. לדוגמא, בתור עצמאי, אני יודע שאני אחשוב על חקיקה פרו-עצמאית אם וכשאגיע לכנסת (ובתור מישהו שיום החופש האחרון שלו היה אי שם ב2007, זה הכרחי).

    אבל אל תשכח: אם אתה לא מצביע, אתה בעצם הצבעת עבור מי שזכה, וזה הכי רע.

  2. לא נעים להגיד, אבל הסיכוי שתקבל את מה שאתה רוצה הוא כמו הסיכוי שיקצצו את המע"מ חודש הבא.
    מה שחשוב הוא להצביע בכל אופן לאחת המפלגות וזאת כדי לא לחזק בעקיפין את המפלגות החרדיותערבים.

  3. תוספת:
    חינוך:
    – חינוך לחשיבה ביקורתית, והתנהלות כלכלית מגיל צעיר
    – הפסקת מבחנים, ולימוד לשם הבנה איך ללמוד חומר – לימוד ללמוד, לא להישגים
    – חיזוק מורים טובים, ועידוד מורים אשר רוצים לפרוש, לפרוש עם פנסיה מלאה מהמערכת.
    – הורדת כמות התלמידים בכיתות עד ל20, כאשר שמים דגש על החלשים ולא על החזקים במקצועות שבהם התלמידים חלשים
    – הפסקת החינוך ללאומנות

    עסקים:
    – הכרת בתנאי תשלום של שוטף+ כאילו זו הלוואה לכל דבר, כולל :
    * ריבית זהה לזו של הבנקים פלוס 2 אחוז נוספים
    * אי חיוב תשלום מיסים על כסף שלא נכנס בפועל על ידי זה שחויב להיות עם תנאי שוטף+
    * במידה ובעקבות תנאי התשלום יש קשיים בתזרים מזומנים, ביטוח לאומי יסיע לעסק, והעסק הפוגע, ישלם על כך מס מיוחד.
    – הפסקת התעדוף לעסקים גדולים במכרזי המדינה
    – שינוי תעדוף ההלוואות לעסקים קטנים ובינוניים על פני עסקים גדולים (הם מסוגלים לגייס כסף בבורסה ומשקיעים שונים)
    – חיוב הבנקים להחזיר ללווים את כלל ההלוואות שלהם כולל ריבית, מסכומים של מאות מליוני שקלים ומעלה.

    כלכלת מדינה:
    – עידוד שלילי של ילודה
    – עידוד תכנון ילודה משפחתי

    יש עוד הרבה דברים, אבל אני חושב שאלו מאוד חשובים

  4. ברצוני לתקן את דברי יהונתן שכתב: "אבל אל תשכח: אם אתה לא מצביע, אתה בעצם הצבעת עבור מי שזכה, וזה הכי רע."

    הניסוח הנכון הוא "אם אתה לא מצביע, אתה בעצם הצבעת עבור המפלגה שהינך הכי שונא."

  5. לכל מי שחושב שביבי נתניהו הוא האסון הלאומי שלנו.

    קחו בחשבון שבעולם מסתובב המון כסף אנטי-ישראלי (פטרודולרים), שמופעל על ידי אנשים שבשנים האחרונות מצאו איך להפעילו בצורה נכונה כדי להשיג את המטרה של הרס מדינת ישראל.

    ביבי נתניהו הוכיח את עצמו כאורטור קשוח נגד שאיפות ההשמדה של הערבים ונגד הטרור האיסלמי. לכן בכל מקרה הוא יעד לגורמים הללו.

    אין אני אומר שנתניהו הינו טלית שכולה תכלת. אבל לפני שאתם מצטרפים למחאה כדי להעיף אותו לכל הרוחות, בדקו היטב מהי האג'נדה של מארגני ומממני המחאה. האם הם רוצים להציב במקומו ראש ממשלה שיידע להתמודד עם אויבי ישראל מבחוץ, או שהמועמד העדיף עליהם הינו סהרורי שיביא לידי החלשת והריסת ישראל בטעויות שלו?

    בזמנו כאשר היו אלטרנטיבות ראויות לנתניהו – אריק שרון ואהוד אולמרט – לא היתה מחאה כזו רעילה נגד נתניהו. אויבי ישראל כנראה ידעו שאין מה להסית את עמך ישראל נגד נתניהו, כי במקומו ייבחר ראש ממשלה קשוח כמוהו.

    אבל כעת אריק שרון הינו צמח ואהוד אולמרט אינו במשחק הפוליטי אם מסיבות בריאותיות ואם בגלל הפרשות שמייחסות לו שחיתות אישית (אריק שרון לדעתי היה מושחת בצורה הרבה יותר חמורה – הוא נתן לאינטרסים אישיים להשפיע על שיקול דעתו בעניינים בטחוניים – ע"ע פרשת אלחנן טננבאום). לכן אם נפיל את ביבי נתניהו, אין מנהיג ראוי שיבוא במקומו. מופז? לבני? יחימוביץ? יאיר לפיד? כחלון? הצחקתם אותי!

    אני קורא לכולכם: נא להיות זהירים, למחות על עוולות אמיתיות, לא לשפוך את התינוק עם המים, להציע אלטרנטיבה טובה באמת, ולא רק לקרוא להורדת נתניהו רק מפני שאינו מושלם.

    • כמה דברים:
      1. ביבי מתנהג כצבוע בכל מיני אספקטים. הנה דוגמא רק מהעת האחרונה. מחיקה לערוץ הראשון של חוב ע"ס 300 מיליון שקל? בכיף! ערוץ 10 חייב 45 מיליון? ש-150 איש יפוטרו, לא אכפת לו.
      2. מארגני המחאה כבר פרסמו מסמכים עם פירוט עד הסעיף האחרון של הכנסות (מי תרם) והוצאות.
      3. אריק שרון עם כל כמה שאהדו אותו, ידע לכבד מילה שלו (חוץ מקטע ההתנתקות). כשהיה צריך לבנות בארץ לעליה הרוסית, הוא ידע לאסוף את כל הקבלנים ולהודיע להם "רבותיי, חסרים דירות בארץ. אתם תבנו ואנחנו ניתן לכם מכתב לבנק שעל כל דירה שתיבנו ולא תירכש, המדינה תרכוש אותה ממכם" וזה עבד. ביבי לעומת זאת, עוקף מכוניות מרוץ משוכללות עם "סיבובי הפרסה" שהוא עושה. תיזכר מה היה לפני חודש עם עניין גיוס החרדים לדוגמא. לגבי אולמרט אין לי מה לאמר הרבה – היה, נגמר, טוב שנגמר. זוכרת את מלחמת לבנון 2?
      4. אני לא יודע מי יגיע במקום ביבי. ליבני פרשה, מופז בדרך להתרסקות (הסקרים מראים להם 3 מנדטים), יאיר לפיד לא רוצה לרוץ לראשות הממשלה (הוא רוצה להיות שר חינוך), משה כחלון בליכוד ולא מחפש להתחרות בביבי.

      אנחנו צריכים מנהיג שיעמוד במילה שלו, שלא יכריז כל שני וחמישי על "נס כלכלי" ועל כך שאנחנו "אי של יציבות", ואחרי שנתיים פתאום מתברר שהממשלה לקחה על עצמה התחייבויות ב-30 מיליארד שקל וצריך עכשיו לקצץ 12 מיליארד שקל. זה אי? זה פטה מורגאנה!

  6. עם כל הכבוד, ערוץ 1 הוא ממלכתי וערוץ 10 הוא עסק שפועל על זכיון שקיבל מהממשלה. העקרון הבסיסי של הקפיטליזם (שצריך ללמד את תשובה ושאר הספרים) זה שמי שלא מנהל בחוכמה את עסקו – מפסיד ומי שמפסיד, שיסגור את העסק.

    אריק שרון לדעתי עשה נכון שהתנתק מרצועת עזה. לפני ההתנתקות היו ויכוחים אם להשאר או לצאת, והם התחדשו כל פעם שחייל צה"ל נפגע בשמירה על ההתנחלויות ברצועת עזה. עכשיו ברור לכולם שהפלשתינאים בפרט והערבים בכלל הם מניאקים ואין לתת להם אדמה תמורת שלום.

    במלחמת לבנון 2, אמנם סבלנו בישראל ונחשפו הרבה מחדלים מזעזעים. אבל בצד הלבנוני הם זוכרים את ההרס שצה"ל זרע בלבנון ומאז הם מפחדים להסתבך איתנו עוד פעם.

    סעיף 4 הוא המפתח: קודם שיהיה מנהיג רציני ורק אחר כך להעיף את נתניהו. אינני מאמין שהוא כל כך גרוע עד שהפוליטקאים דמיקולו הללו יעשו עבודה יותר טובה ממנו אם יבואו במקומו.

    נס כלכלי, אי של יציבות, ופתאום התחייבויות ב-30 מיליארד ש"ח. האם כבר שכחת מי לחץ על הממשלה לקבל על עצמה את ההתחייבויות הללו? אני זוכר שאלה היו מפגינים שהשוו את ישראל לסינגפור או משהו כזה, ולא ליוון או לספרד, וחידדו את ההשוואה הזו על ידי הקמת אוהלים בשד' רוטשילד בת"א.

    בקיצור – לא השתכנעתי ש"צריך להעיף את ביבי נתניהו ויהי מה".
    אולי אם חיים רמון יציג את מועמדותו לתפקיד?

סגור לתגובות.