אני די בטוח שחובבי אנדרואיד ו-IOS יאהבו לקרוא את הפוסט הבא…
מיקרוסופט הכריזה כי יהיו 2 גירסאות טאבלט עם Windows 8: אחת מבוססת מעבדי ARM, ואחת מבוססת X86. בגירסת ARM תוכלו להתקין אפליקציות רק דרך החנות של מיקרוסופט ורק אפליקציות מבוססות Metro UI (בלי Flash, לא יהיה Flash ל-Windows 8 ב-ARM, כך החליטה מיקרוסופט) ואם אתם חושבים לייעל את הטאבלט בכך שתתקינו עליו גם גירסת אנדרואיד כלשהי (כמו Cyanogenmod) תשכחו מזה ומיד – מיקרוסופט מכריחים את היצרנים להשתמש ב-Secure boot שנועל את ה-Boot Sequence כך שלא ניתן לשנות בייט אחד מהרגע שהטאבלט יצא מהמפעל (למעט עדכונים שגם הם צריכים להיות חתומים ע"י היצרן ומיקרוסופט).
במחשבה ראשונה מבחינה טכנית זה נשמע הגיוני: מיקרוסופט לא מעוניינת בחוויית משתמש של תקיעת טאבלט בגלל דרייברים סוררים (היי Vista!) אבל אז מגיעה נקודה אחרת: המחיר. היצרנים כבר "מזמרים" ל-Digi-times שלפי מחירי החלקים שמיקרוסופט מכתיבה, מחירי הטאבלטים עם Windows 8 יהיו יקרים יותר ממחירי טאבלטים מבוססי אנדרואיד וגם מהמחיר של האייפד. במילים אחרות: אם אתה מתעקש על Windows עם ARM – תשלם!
מהצד השני, יהיו טאבלטים עם מעבד X86 של אינטל. איזה מעבד? Atom מתאים לכם? כי זה מה שיהיה: מעבד Z2760, עם אפשרות "האצה לזמן מוגבל" (בתרגום לעברית: שכחו מביצועים רציניים!), 9 שעות עבודה, חיבור Wifi ו-Wifi Direct, חיבור סלולרי דור 3/4, פחות מ-9 מ"מ עובי (כאילו שזה כל כך מהותי למישהו כיום).
בקיצור הטאבלטים עם X86 יעבדו כמו .. נטבוק, אבל המחיר שתשלמו עליהם? שוב, יותר יקר מאייפד או טאבלטים אחרים מבוססי אנדרואיד!
זה לא שהיצרנים לא ניסו לשכנע את אינטל ומיקרוסופט לסבסד חלק מעלות מחירי הטאבלט, אך 2 החברות מתעקשות שלא להוריד סנט שחוק מהמחירים שהם גובים ב-BOM, שהיצרן ישבור את הראש איך הוא יתמחר מבלי שהלקוח יברח אחרי שיראה את תגית המחיר.
כפי הנראה לא אינטל ולא מיקרוסופט למדו את השיעור שמוטורולה למדו על בשרם בתמחור המפגר של ה-XOOM (זוכרים? יותר מ-800$!). מה המחיר הצפוי לטאבלט מבוסס Windows 8? אה, ממש כלום .. 600-900$! להזכירכם, אייפד 3 החדש ללא 3G עם 16 ג'יגה זכרון עולה .. 499$.
וכך אנו מגיעים למצב מאוד מעניין: לאפל יש ערימות של אפליקציות ל-IOS ולרובן יש גרסאות כמו לאייפון וגם לאייפד. לאנדרואיד יש הרבה מאוד אפליקציות, חלקן מותאם לטאבלטים ויותר ויותר אפליקציות מתחילות לקחת את היתרון של ICS לכתוב אפליקציות שמתאימות לטלפונים ולטאבלטים, כך שהיום אם אתה חושב לקנות גלקסי TAB (החדש, 2, שיוצע ב-50-100 דולר פחות מהגירסה הראשונה), יש לך לא מעט אפליקציות לשחק איתן.
למיקרוסופט מצד שני תהיה בעיה: הם יצטרכו לשכנע חברות פיתוח לכתוב אפליקציות מחדש (כלומר אם יש לחברה אפליקציות כיום, הם יצטרכו GUI חדש מבוסס Metro, להכין גירסה ל-ARM ובנוסף להתאים את האפליקציה שלהם שתעבוד על מעבד Atom עגלה) ועוד לא דיברנו על הגרסאות ל-Desktop. זה קל אם האפליקציה שלך מבוססת Web, זה סיוט אם האפליקציה שלך דורשת משאבי מעבד או מעבד גרפי (כמו.. משחקים, ואפליקציות אחרות).
בקיצור, כמו תמיד, גם כשיש למיקרוסופט מתחרה בטאבלטים, הם יצליחו לגרום לעצמם סיבוכים רציניים ולאמלל את המפתחים. אני לא כל כך מצליח להבין איך מחלקת השיווק במיקרוסופט הולכת "לדחוף" את הטאבלטים האלו במחירים המוגזמים שיהיו.
אני כבר ממתין לתירוצים של מיקרוסופט בדוחו"ת הרבעוניים שלהם.
רק תיקון אחד – לפחות ממה שאני מבין אין הבדלים בין הפלטפורומות השונות. פיתחת אפלקציית מטרו – היא תרוץ על הארמ ועל האטום ועל הדסקטופ. מה שכן – בכלל לא ברור אין המנגו (או-איך-שלא-קוראים-לפלטפורמת-מוביל-שלהם-כרגע) נכנסת לתמונה (כרגע היא תומכת סיילברלייט, אבל הם הרגו את הסיילברלייט והפכו את זה למטרו, אז סביר להניח שהמוביל העתידי שלהם יהיה מטרו גם כן)
קיצור, לאפל אכן אין מה לדאוג, וחבל.
מיקרוסופט מתנהגים כאילו נמאס להם מעצם קיומם כחברה, לחלופין מישהו לקח סמים קשים.
יצא לך לשחק עם הגרסאות מפתחים שהם הוציאו לווינדוס שמונה ? אחרי כמה שעות שיצא לי לשחק בזה הבנתי שני דברים:
1. למיקרוסופט אין יותר מושג מה הם עושים.
2. אפל והפצות הלינוקס השונות (הקלות יותר לשימוש והתקנה) הולכים לקלוט הרבה משתמשים חדשים אם מיקרוסופט לא יחזרו בהם, לצערי כנראה שבעיקר אפל.
דברים שלוקח לי שניות לבצע על KDE (גם בניסיון הראשון, יחי היגיון בתכנון) נעו בין דקות לחוסר הצלחה בביצוע על הזוועה שמיקרוסופט יצרו.
ראויים לציון הסרטונים שאנשים צילמו את ההורים שלהם (מצאתי שניים עם האבא מצולם) מנסים להשתמש בווינדוס 8, מצבם די דומה למה שאפשר לצפות (חוסר הצלחה מוחלט להשתמש בזה).