החישובים העקומים של אורנג’

אומרים שה”ראש היהודי” ממציא לנו הרבה פטנטים, והוא יצירתי. לכותב שורות אלו יצא לראות לאחרונה את ה”יצירתיות” של אורנג’.

כדי להסביר מה קרה בין אורנג’ לבין עבדכם הנאמן, אקח דוגמא מהעסק שלי. נניח שלקוח רוכש שרת וירטואלי כלשהו מהעסק. הוא בחר בשרת עם דיסק של 30 ג’יגהבייט אך לאחר זמן מה הוא מצא כי הוא צריך בעצם דיסק של 50 ג’יגהבייט ולא 30. במקרה כזה הלקוח יפנה אלינו, נרחיב לו את הדיסק ל-50 ג’יגהבייט (או שניתן לו דיסק נוסף של 20), נזכה אותו ב-30 ג’יגהבייט ה”ישן” והלקוח ישלם את ההפרש. כך כל עסק הגיוני היה עושה..

מהמשל – לנמשל: בחודש הקודם הייתי עסוק בנסיעות ופגישות לגבי הקמה של שרותים חדשים ונוספים לעסק. מטבע הדברים, אין ADSL בדרך ולכן השתמשתי בחיבור האינטרנט הסלולרי שאורנג’ מציעים והשתמשתי בו לא מעט. החבילה הקטנה אזלה, ודרך ה”פורטל” עברתי לחבילה הבינונית שגם אותה ניצלתי ולקחתי את החבילה הגדולה.

הגיונית, המערכת של אורנג’ היתה אמורה לעשות כמו בדוגמא למעלה: לקזז את החבילה הקודמת בחבילה החדשה כך שלא תצטרך לשלם סכום גבוה. במסגרת הקיזוז, מהחבילה החדשה היה אמורה להיות מקוזזת החבילה הישנה והחיוב היה משתנה למחיר החבילה החדשה בלבד.

אבל באורנג’ לא כל כך אוהבים את הרעיון, ולכן בחשבונית האחרונה במקום להיות מחויב סכום של 49 שקלים, חוייבתי ב.. 265 שקלים. כל נסיונותיי להסביר בפשטות את הדברים לנציגה בטלפון עלו בתוהו – אתה צריך לשלם, לא תקבל זיכוי וזהו.

החלטתי לשים פעמיי לסניף שרות של אורנג’. שם ניסיתי להסביר לבחורה וגם אז לא עובד, אבל כשהתחלתי לדפוק על השולחן (ולאחר שיחה שהיא ניהלה עם האחראי) לפתע “צץ” לו הסכם: אורנג’ תזכה אותי על חשבונית זו ב-210 שקלים.

זה כבר יותר טוב.

אבל חכו, זה לא נגמר..

מכיוון שאני משתמש “כבד” ואני לעיתים בדרכים צריך לחבר מספר ציודים לאינטרנט (את ה-Nook שלי, ולעיתים מחשב ניייד או 2), החלטתי לבקש לרכוש מאורנג’ עוד כרטיס SIM לראוטר הסלולרי שלי. שימוש בטלפון E72 שלי כראוטר אינו רעיון כל כך טוב כי אז תוך שעה וחצי הסלולרי של הטלפון נגמרת (גם אם היא היתה טעונה במלואה). טלפונים חכמים אחרים אינם נותנים תוצאות יותר טובות ולכן הפתרון שלי הוא להשתמש בראוטר הסלולרי לכל ענייני האינטרנט, כולל לנוקיה שלי.

הרעיון שלי היה לקחת SIM על אותו מספר, ולהשאיר אותו בתוך הראוטר הסלולרי. אני לא צריך את ה-SIM לשיחות טלפון כי את זה אני עושה עם הנוקיה. כל הרעיון הוא לשם נוחות, במקום להוציא מהנוקיה את ה-SIM ולהכניס אותו למכשיר ואחר כך להחזיר לנוקיה.

בקשה פשוטה והגיונית, לא?

לא באורנג’.

לפי דברי הנציגה, עליי לקחת חבילת DATA נוספת על אותו SIM נוסף וגם לשלם 15 שקל דמי תחזוקת קו חודשיים. שימו לב: לא ביקשתי מספר נוסף, לא ביקשתי שום Feature נוסף.

לאחר דין ודברים, הסברים חוזרים ונשנים על מה שכתבתי כאן ב-2 שורות פה למעלה, הגענו ל”הסכמה”: אורנג’ תבטל את חבילת הגלישה בנוקיה ותפעיל חבילת גלישה “במבצע” של 5 ג’יגה ב-SIM שישב בראוטר.

ואני תוהה: מאיפה הטמטום הזה? מדוע אי אפשר שתהיה חבילת גלישה אחת ל-2 כרטיסי ה-SIM, כך שאם אתחבר עם הנוקיה (גלישה במכשיר) או עם הראוטר (כל הציודים הניידים), החישוב יהיה במצטבר על חבילת הגלישה שלקחתי ותו לא, ומדוע אין זיכוי/קיזוז אם אני עובר בין חבילות גלישה?

אורנג’ נמצאת בזמן האחרון במצב … בעייתי משהו מבחינת רווחים (הבעלים עסוק ב”תספורות”). תמהני איך עם כל מצבת כח האדם שיש באורנג’, אין אפילו אחד שיכול להסביר לחברה משהו פשוט: שיטת ההתראות ב-SMS לגבי ניצול חבילת הגלישה מועילה ללקוח בכך שהוא מודע שאו-טו-טו מסתיימת לו החבילה, אבל אפשר לנצל את הנקודה בכך שאורנג’ היתה מנתבת את הלקוח ל”מבצע” – שלח SMS “אישור” וחבילת הגלישה שלך תוכפל בתוספת 20-30 שקלים. במקום זאת, הלקוח כיום חושש שאם הוא יגלוש מעבר לחבילה, הוא ישלם כ-4 שקלים למגה, אז הוא ממהר לסיים את הגלישה. פוף, הלכה הזדמנות לאורנג’ להרוויח וגם לגולש להמשיך לגלוש.

אורנג’ יכולה להרוויח ויכולה בעת ובעונה אחת לגרום ללקוחות להרגיש יותר טוב (ולא מרומים!) בכך שאורנג’ תתחיל להפנים שהמצב בשוק היום שונה. יש ליותר ויותר אנשים מחשב נייד או טאבלט בנוסף לטלפון הסלולרי שלהם. נכון, מחירי המודמים והראוטרים באורנג’ ירדו (אני רכשתי את ה-ZTE MF30 שלי ב-600 שקלים, כיום באורנג’ דגם MF60 עולה 468 שקלים, אם כי הוא לא מופיע באתר שלהם), אבל מחירי ה-DATA עדיין גבוהים מדי, בנוסף, הגיע הזמן שאורנג’ תאמץ את האינטרנט גם כדי לתת שרות ללקוחות בצורה נורמלית (לדוגמא: לתת אפשרות להחליף חבילות גלישה דרך האתר, ולא דרך הפורטל של האייפון בלבד!), לאפשר לשוחח עם נציג ישירות דרך האתר, אולי (חס ושלום!) מערכת קריאות נורמלית שנציג חוזר אליך, דברים שלא יעלו לאורנג’ הרבה, אבל יעשו את החיים ללקוח יותר קלים ונעימים.

אבל עד אז, נצטרך לסבול את הטמטום בחישובים של אורנג’ ואת הפאקים האחרים.

Print Friendly, PDF & Email

5 תגובות בנושא “החישובים העקומים של אורנג’

  1. מבחינת נושא הראשון אני מסכים איתך.
    בנושא השני ,לפני שנים באורנג' היה נהוג לתת גם לסים השני חבילה חינם,
    עד שאנשים התחילו לנצל את זה לשימושים מוגזמים בחבילות הגלישה הלא מוגבלות. זאת סיבה אחת.
    סיבה השניה היא שבתכלס אתה מקבל פי שתיים נםח גלישה וזה משהו שאתה אמור לשלם עליו.

    • לגבי הנושא השני – החבילות היום מוגבלות וכל פיפס נספר לך. אין שום בעיה טכנית לאחד 2 כרטיסי SIM שנמצאים תחת אותו מספר ואם אני משתמש בסלולר או בראוטר – לחשב ניצול בהתאם לכך.

  2. שאלה:
    אם אכן תקבל את אותה חבילת הגלישה על 2 כרטיסי סים, תוכל לתת לחבר שלך את הסים השני וכך שניכם תגלשו על אותה חבילת גלישה כבדה שרכשת (הרי חבילה גדולה עולה הרבה פחות משני חבילות גלישה קטנות). על אותו עיקרון קשה לקבל סים נוסף על אותו מספר לטובת שיחות טלפון ממכשיר נוסף מכיוון שאפשר לקנות חבילת דקות נדיבה ולחלוק עם 2 אנשים. אני מניח כמובן שאין מגבלה על גלישה בו זמנית משני כרטיסי הסים.
    מה אומר?

  3. אין שום בעיה לקבל סים משני ולחלוק את דקות הטלפון. כל החברות נותנות את זה בתשלום של 5 ש"ח בערך לחודש עבור הסים הנוסף (כל מי שיש לו מכשיר קבוע ברכב משתמש בשירות הזה).

    ובנוסף כל החברות חוסמות את הגלישה בסים הנוסף (נותנות סים מדור 2) ולא רק אורנג'.

    למה???

    כי הן זיהו כאן הזדמנות להרוויח עוד כמה שקלים.

סגור לתגובות.