זה התחיל לפני שנתיים. חיפשתי לי חבילת הוסטינג (אירוח) צנועה שבה אוכל לארח את הבלוג שלי, ואולי כמה בלוגים של מס’ חברים נוספים, קצת תמונות, קצת מוסיקה (חוקית), לא משהו רציני שמצריך שרת במיוחד לכך, בהתחשב בכמות הנפח שאני צריך וכמות הכניסות למערכת. חבילה קטנה, לא יותר מזה.
שאלתי בכל מיני מקומות וההמלצה החמה שקיבלתי מכל מיני אנשים, היתה ללכת על Bluehost. הסתכלתי באתר שלהם, בדקתי תעבורה אליהם, נראה בסדר. המחיר גם נראה לי שווה: 6$ (בזמנו. היום זה $7). החלטתי לקנות דומיין וללכת עם זה.
מילאתי פרטים, כרטיס אשראי, והופס, קיבלתי אישור במייל על פתיחת החשבון וקבלת כתובת IP למערכת, יחד עם חיוב של 144 דולר. קצת הרמתי גבה, זה לא מה שהיה כתוב באתר. עיון באותיות הקטנות הראה ש-כן… החבר’ה לוקחים מראש שנתיים, לא פר חודש.
נו, 144 דולר, לא כזה סכום רציני, במיוחד שאני מכוסה מראש לשנתיים. זה יכול לחסוך הפתעות, חשבתי לעצמי.
התחלתי להיכנס למערכת cPanel שלהם, להכיר אותה, ולהתחיל לעשות את העבודה: העברת דומיינים, הרמת טבלאות (הכל דרך הממשק, אין אפשרות לפקודות ידניות). סרקתי בשבילם את תעודת הזהות שלי בשביל לקבל כניסת SSH (בלי זה, אין SSH), והתחלתי להרים את האפליקציות השונות. הכל עבר טוב ויפה.
מס’ ימים לאחר מכן, רציתי להראות לחבר פוסט שכתבתי בבלוג שהתארח (דאז) ב-Bluehost. הכנסתי את הכתובת במחשב של החבר והופס.. ה-MySQL שלהם למטה. שיחה עם הנציג הטכני של Bluehost גררה תשובה של “זה כבר מורם” ואחרי 2 דקות ה-SQL היה למעלה. קורה. ניסיתי בערב להיכנס כדי לכתוב פוסט חדש והופס.. שוב ה-SQL למטה. שוב שיחה עם נציג התמיכה, שוב תשובה שעוד 2 דקות זה יהיה למעלה.
למחרת, שוב חזר הסיפור, רק שהפעם הייתי צריך את המידע שכתבתי בבלוג בדחיפות, הואיל ומישהו אחר שקרא אצלי פוסט ישן יותר רצה את החומר בדחיפות להראות לבוס שלו, רק שוב, אין SQL.
ניסיתי לתפוס שיחה יותר רצינית עם נציג התמיכה ולבקש שיעבירו אותי לשרת אחר, עם SQL קצת יותר יציב. התשובה: שלילי. זה מה יש ועם זה תסתדר.
לאחר מס’ חודשים רכשתי דומיין חדש דרך השרות רכישת דומיינים שלהם. הדומיין נרכש בהצלחה. רציתי להכניס לרישומים בו את מה שאני צריך, A records, MX, CNAME ושאר מרעין בישין, וגם כאן חיכתה לי הפתעה: יש לשלוח פקס עם הבקשות, אישור שאני רכשתי את הדומיין ומישהו יתייחס ויוסיף את הרישומים. מדוע אי אפשר ישירות להוסיף רשומות לשם המתחם שרכשתי? שאלה טובה, אין תשובה.
שוב חלפו מס’ חודשים והחלטתי להשתמש בשרותי ה-Webdav שלהם לאחסון קבצים. רעיון לא רע, בהתחשב בכך שהם נותנים כמות אחסון “בלתי מוגבלת”, לא? זהו, שהשרות עובד לא רע אם יש לך שמות קבצים באנגלית בלבד. אם יש לך שמות קבצים בעברית לדוגמא (כמו תמונות שמישהי אחרת צילמה ושמרה שמות בעברית), תקבל במקום שמות, את סימני ה-??? הידועים, שכמובן מעידים על כך ששרת האפאצ’י שם אינו רץ במצב יוניקוד (UTF-8). שוב פניה לנציגות וכרגיל התשובה: אין מה לעשות, זה מה יש.
שלשום החלטתי לכתוב דף HTML פשוט בעברית. כתבתי אותו וניסיתי על הלינוקס אצלי כאן, עבד מצוין. העברתי לשרת שם, הוא מתעקש לא להציג את הטקסט בעברית אלא כ-ISO-8859-1. בדיקה עם ה-Validator של ה-W3 הראתה שאין בעיות עם הקוד שלי. בדקתי מול אתרים אחרים לראות אם אני מכניס את הקידוד נכון, והתברר שכן, אבל שוב, השרת שם לא רוצה להציג את העברית..
היום קיבלתי הודעה אוטומטית שהחידוש האוטומטי בכרטיס האשראי שלי נכשל. טוב, הוא נכשל כי לא עדכנתי מס’ כרטיס אשראי, ולשמחתי טעות זו דווקא סייעה לי לטפל בבעיה של ההוסטינג הזה. הודעתי במייל לנציג המטפל את הבעיות שהיו לי עד כה, ושאינני מוכן לעבור בשתיקה על כל הפאקים שלהם. או שיעבירו אותי לשרת יותר נורמלי או שנאמר יפה שלום. תשובתו? לא יהיה חידוש מנוי וב-2/10/09 המנוי יבוטל. לטפל בבעיה ובכך שהלקוח ימשיך להיות לקוח נאמן ולשלם לך? מה פתאום!
לו היו שואלים אותי היום האם הם ספק הוסטינג טוב, הייתי עונה משהו כמו: בשביל לפתוח כמה תיבות, לאחסן קבצים, הם דווקא לא רעים בכלל. אם אתה צריך משהו שכבר קשור לאפליקציות ווב ויציבות שרתים, עדיף שתמצא מישהו אחר. זו עוד דוגמא לטיפשות מצד ספק הוסטינג לעשות את כל הטעויות ולהפסיד לקוחות בגלל שטויות אלו. אני עם Bluehost גמרתי ואני לא ממליץ אותם לאיש.
שמע, אני חייב להגיד שאני לא מבין מה ציפית מהוסטינג במחיר כזה. הם ייתנו לך את המינימום שהם הבטיחו ולא סנט יותר.
צר לי שהתאכזבת מהם, אבל אם להודות על האמת, הבלוג שלך היה זמין לי יותר מהרבה בלוגים אחרים. הרבה יותר מאלה שיושבים בבלוגלי, למשל.
דווקא במחיר כזה אני מקבל מ- Godaddy שרת (אמנם לא dedicated) עם כל התכונות שציינת (SSH, אחסון וכו'), ובנוסף אמינות מאוד גבוהה. אני יודע שהיו איתם בעיות בעבר, אבל כבר שנתיים אני לקוח מאוד מרוצה.
יאיא, ציפיתי ליחס קצת רציני 🙂
הבלוג שלי יותר זמין כי הוא רץ על שרת Dedicated עם מנגנון Cache רציני. תודה על המחמאה 🙂
ליאור, כמה אתה משלם?
מסכים עם כל מילה שנכתבה (וגם עם התגובה הראשונה). אנחנו לצערי הרב יושבים (לפחות עד החודש הבא) על HOSTING בחול בחברת MIDPHASE והתקלות איתם היו די דומות למה שתיארת כאן. מעבר לשירותיות הקצת יותר מפוכחת ומפוקחת שלהם (המנכ"ל ענה לנו בטוויטר כשהתלוננו על בעיות), הבעיות הן די זהות וה-DOWNTIME קיים גם שם.
בכל מקרה, אנחנו עוברים בחודש הבא ל-VPS בישראל.
6$ לחודש בתוכנית ה- linux deluxe שלהם. חייב לציין שאני די מרוצה, אם כי אולי הדרישות שלי יחסית צנועות.
אובונטו ישראל מאוכסנים על השרתים שלהם, ואני לא נתקלתי בבעיות ממשיות…
משתמש ב-dreamhost, חתמתי על 10 שנים מראש עבור בערך 3.5 דולר לחודש. אין טענות.
— אריק
@אריק, עד שיום אחד תקום ותגלה שבלילה חרגת ממכסת ה CPU וחסמו לך את החשבון 😉 נכון שזו הייתה אשמתי, ועדיין – סוגרים לך ושולחים אותך לחפש לבד מה הבעיה.
אריק: תתחיל להתפלל, להתפלל שלעולם אתרך לא יחצה את קו ה-1,000 מבקרים ביום.
חץ: הייתי גם בבלוהוסט, גם בדרימהוסט, וגם ב- media temple (שאמורים דווקא להיות מעולים) – האמת? כולם היו די חרא.
היום אני עם JustHost, שעד עכשיו לא איכזבו, אבל זה לא שאנחנו מדברים על אותה תנועה כמה בבלוגים הקודמים שלי.
זיגמונד