הטמטום החדש של מיקרוסופט: Zune Pass ותחמנות

לפני מס’ ימים מיקרוסופט שחררו פרסומת חדשה על שרות ה-Zune Pass שלהם, שרות המאפשר לך תמורת 15$ בחודש “לצרוך כפי יכולתך” מוסיקה, אם יש לך את אחד ממכשירי ה-ZUNE שלהם. הבה נצפה בפרסומת:

הבחור בפרסומת מנסה להסביר שכדי למלא את ה-IPOD בגירסת 120 ג’יגה בתוכן חוקי, יהיה עליך לשלם עד 30,000 דולר, ואילו בשיטה של ה-Zune Pass תצטרך לשלם רק 15$ לחודש וזהו, כך שההצעה של מיקרוסופט נראית לכאורה יותר זולה..

רק שכאן מתחילים הבעיות: מיקרוסופט יצאה בחישוב ממוצע שכל שיר צורך 4 מגה על הדיסק הפנימי של ה-IPOD, כפול דולר לשיר, העניין הוא שאנשים לא רוכשים IPOD של 120 ג’יגה כדי לרכוש 30,000 שירים מ-Itunes! אנשים רוצים IPOD כזה כדי להעביר דיסקים שלהם לתוך ה-IPOD, מוסיקה לא חוקית (כן, הבה נודה בכך), סרטים שהורדו בצורה לא חוקית והומרו, סרטים חוקיים שנרכשו מחנות ה-iTunes וכמובן פודקאסטים שניתנים להורדה בחינם.

בשיטה של מיקרוסופט, אתה משלם 15$ לחודש ויכול להוריד כמה שתרצה, אבל בשניה שתפסיק לשלם, אתה אומר ביי ביי יפה לכל השירים שהורדת דרך ה-Zune Pass. הכל הכל הכל נהפך לביטים שלא ינוגנו אלא אם תחדש את המנוי שלך. מה יקרה אם מחר מיקרוסופט תחליט לעבור לפורמט נגינה אחר כמו שהם עשו בעבר עם ציודים שעברו את ה”תעודה” של PlaysForSure ומיקרוסופט נטשו אותם עם הלשון בחוץ ב-2008? כי אז במקרים כאלו, אם רכשת שירים, אתה יכול מקסימום לצרוב אותם כ-CD Audio ותצטרך לעשות RIP (מי אמר הנחתת איכות?). אם היית מנוי, אז היה שלום ותודה על הכספים, כי שום ביט אחד מהמוסיקה להשכרה לא תוכל לנגן אותה. הכל נעול עם DRM של מיקרוסופט כמובן!

ב-iTunes אם אתה רוכש מוסיקה, אתה יכול לנגן אותה על 5 מחשבים בבית וגם על נגני IPOD שלך. אתה יכול לצרוב את השיר על עד 10 דיסקים ואתה יכול להשתמש במוסיקה ללא צורך בתשלום תמלוגים אם אתה עורך וידאו לדוגמא עם iMovie. אם תשלם 1.29$ לשיר, תקבל את השיר ללא הגנות בקידוד הרבה יותר גבוה ובאיכות גבוהה יותר, כך שגם אם תעבור לגור באי בודד או במדבר, תוכל להקשיב למוסיקה שרכשת מבלי לרוץ כל פעם למחשב שצריך להיות מחובר לרשת כדי לבדוק שההגנת DRM שלך תקפה.

לסיכום: שוב מיקרוסופט יוצאים מתוך הנחת יסוד הזויה ועם זה הם בונים קמפיין שאיש אינו משתכנע בו. פלא שמצבים בשוק הנגנים על הפרצוף?

Print Friendly, PDF & Email

3 תגובות בנושא “הטמטום החדש של מיקרוסופט: Zune Pass ותחמנות

  1. הטמטום הוא לא של מיקרוסופט, הם מנסים ליישם שיטה הפועלת כבר בהצלחה רבה במקומות אחרים (כבלים, סלולר).

    אבל יחד עם זה, השירות עצמו לא כזה רע. בעד 180$ לשנה אתה מקבל את כל המוסיקה שרק תרצה (האם באמת יש להם הסכמים עם כל המפיצים?!?).

    חלק נכבד מהצרכנים לא צריכים שכל המוסיקה תשאר אצלהם. הם שומעים כל פעם צבר מסויים של מוסיקה. לאנשים כאלו, השירות של פיציסופט עשוי להתאים.

  2. האיש מהפרסומת מפחיד. הוא אמור לשכנע אותי לקנות או לגרום לי להתחבא מתחת לשולחן?

סגור לתגובות.