ח”כ כחלון מבקש דחיית ישום חוק הספאם

ב-YNET מדווח כי ח”כ משה כחלון מבקש משר התקשורת לדחות את יישום חוק הספאם.

לכמה זמן לדחות? לשנה.

למה? “בגלל המצב” כמובן. עכשיו מיתון, עסקים קטנים צריכים לקוחות ופרנסה, והם מנסים לדחוף את עצמם בפרסום דרך דואר זבל, והחוק יפגע בהם, ואוי אוי אוי עוד שניה אני מתייפח ומוציא טישו…

אז קודם כל, שר לא יכול לעצור מימוש חוק לאחר שהחוק עבר ב-3 קריאות בכנסת ונקבע לו זמן החלה, כלומר גם אם השר אטיאס נורא נורא ירצה לעזור לח”כ כחלון, הוא לא יכול לעזור.

דבר שני: הרבה עסקים קטנים אולי לא מודעים לכך, אבל ברגע שהמשתמש לוחץ על הסרה מהתכתובת שלו, הוא יקבל עוד יותר דואר זבל מכיוון שהכתובת תירשם ככתובת פעילה עם משתמש מגיב.

דבר שלישי: למה לעזאזל זה אמור להיות אכפת לי שעסקים קטנים יסבלו בגלל חוק שהרבה הרבה יותר עוזר לאזרחים מאשר לעסקים קטנים? בעל עסק שמעוניין לפרסם את עצמו, יכול להקים אתר, בלוג לעסק, לקנות מילות AdWords בגוגל, לרכוש באנר באתרים ועוד ועוד. קצת יצירתיות, ויש פרסום, זה באמת לא מסובך.

אני ממתין בקוצר רוח ל-1 לחודש. ספאם אחד נוסף של “סדנת רוחניות” שאני מקבל מהראשון לחודש יהפוך אוטומטית לתביעה של 1000 ש”ח (שתעבור לעמותת “המקור” או למוזילה ישראל).

Print Friendly, PDF & Email

6 תגובות בנושא “ח”כ כחלון מבקש דחיית ישום חוק הספאם

  1. אני עדיין רוצה לדעת מי הם אותם העסקים הקטנים המתייפחים. שמעון הסנדלר? בוב הבנאי? ג'ו השרברב? לדעתי אלו רק בעלי עסקי הספאם הקטנים. לא ברור לי איך הם טיפסו כל כך גבוה בסולם העסקונה כדי להגיע אל מר כחלון וחבר ליציו.

    כשבאמסטרדם התחילו לאסור עישון סיגארים וטבק בחלק מבתי הקפה קמה זעקה אדירה, הרי יש שם מסורת של מאות שנים! ישנם בתי מרזח שמתגאים על צבע הניקוטין הצהבהב עד צהוב כהה שמכסה את הקירות, מעיד על גיל העסק ולא מעיזים לצבוע את הקירות. זה מסורת, זה כבוד.

    אבל הספאם איתנו בערך עשור, והעסקים הישראליים גילו אותו אולי רק לפני שנתיים וחצי-שלוש. זה לא שלא היו שיטות שיווק לפני כן, או שלא היו עסקים קטנים. לפחות שימציאו טיעונים יותר משכנעים…

  2. ציטוט מתגובה מס' 1 בכתבה:
    "עכשיו נכנסים לתקופת בחירות ואחד השימושים הנפוצים הוא שליחת דואר זבל באמצעות המייל, הדואר והטלפון. שלא יבלבל את המוח על ה"עובדים המסכנים". כולם אינטרסנטים. בעיקר הליכוד. "

    אני מסכים לגמריי עם הטיעון.
    אבל האם החוק אוכף ספאם טלפוני?

  3. למיטב ידיעתי, אין איסור לגבי ספאם טלפוני.
    מצד שני, גיליתי משהו מעניין: אם אינך מדבר בהתחלת השיחה, הספאם הטלפוני פשוט לא משודר אליך. ברגע שתאמר "הלו" יתחיל הג'ינגל.

  4. fireface, אתה חושד בכשרים. החוק המוצע מטפל בספאם מסחרי בלבד. הודעות למטרות חברתיות, פוליטיות, ועוד לא אסורות לפיו. לכן הוא לא יפריע למועמדים בבחירות להפציץ את תיבותינו.
    http://www.isoc.org.il/spam/fr_general.html#q1

    (האם זבל סיינטולוגי הוא למטרה מסחרית? רובו נשלח ממילא בתור "הצעות עסקיות")

    אם אני מבין נכון, דין חייגן אוטומטי כדין דואר אלקטרוני, אך טלפון שקיבלת ממטריד אנושי לא יחשב ככזה.

  5. ובאותו עניין קבלתי היום פעמיים דוא"ל שנראה לי כמו phishing מתוחכם ביותר.
    הדוא"ל הגיע אלי מ-b1 at return10 dot com (צויין ב-Return-Path) והתיימר להיות מ-clalitforyou at clalit dot co dot il
    ובו היתה בקשת רשות להמשיך לשלוח לי מסרים פרסומיים בדוא"ל וב-SMS.
    כדי להמשיך לקבל מסרים, צריך להקליק על כפתור ששולח בקשה לפתוח עמוד שנמצא באתר http://sb117.com וכנ"ל גם קישור מ"להסרה מרשימת הדיוור לחץ/י כאן".
    המכתב נשלח ע"י inwise email marketing software.

    הסיבות לחשד:
    1. הפעולה שהתבקשתי לעשות ע"י המכתב היא מול אתר אינטרנט לא מוכר (לפי whois הוא שייך ל-inwise שהתוכנה שלהם שימשה למשלוח הדוא"ל).
    2. השרת שהעביר את הדוא"ל לשרת הדוא"ל שלי הינו emailv dot com שלפי whois שייך ל-inwise, והינו שונה מה-return path המוצהר.
    2. כתובת הדוא"ל שלי הופיעה באותיות גדולות, וכשהייתי בעבר בקשר עם clalit.org.il, הכתובת שלי היתה באותיות קטנות.
    3. המכתב נשלח בשם clalit.co.il ואני בעבר הייתי בקשר עם clalit.org.il.
    4. קופ"ח כללית לא שלחו לי דוא"ל פרסומי בעבר.

  6. החוק לא נועד לפעול כנגד התחזויות אלא בעיקר נגד גופים לגיטימיים (בעלי כתובת ברורה) ששולחים זבל.

    אתה יכול לפנות לקופ"ח ולבקש הבהרות גם בדרכים אחרות. לא מן הנמנע שגוף מסויים ישתמש בשירותי דיוור שמסופקים ע"י חברה אחרת. במקרה הזה תקבל דואר שכל כולו "מאת" החברה ששלחה את הדואר.

    אולי כדאי לגוף לשים דף במקום מסויים באתרו שמבהיר את הקשר הזה. הודעות הדואר יוכלו לכלול הפנייה לאותו הדף.
    ("ההודעה הזו נשלחה מאת שמעון הסנדלר (מקושר לדף ההבהרה) באמצעות חברת "משלוחה דיוור ישיר בע"מ").

    זה לא מונע התחזויות. אולם זה משאיר שמות, ולכן אם השמות הללו אינם נכונים, מדובר בכר על התחזות. כמוכן קל יחסית (לאיש טכני) לבדוק האם ההודעה הגיעה מחברת "משלוחה". לכן אם זייפן ישלח הודעה שמכילה קישור לאותו דף באתר של שמעון הסנדלר, יהיה ברור שמדובר על זיוף. לא לכל אחד במבט ראשון, אולם משהו שאפשר להוכיח בקלות.

סגור לתגובות.