ציפי לבני והצעת חוק לנישואים אזרחיים

livni רק לפני מס’ ימים הכריזה ציפי לבני כי היא בוחרת ב”פוליטיקה נקיה”. בד”כ הכוונה להיות הגון, ישר, בלי הצעות חוק פופוליסטיות ובלי התקפות שקריות. באחד הקטעים פה ציפי לבני כבר נכשלה – בקטע של הצעות חוק פופוליסטיות.

הערב (ג’) הכריזה ציפי לבני כי כבר מחר (ד’) היא תגיש הצעה לאישור נישואים אזרחיים. מי שמעוניין, יכול לקרוא את ההצעה (קובץ DOC) כאן.

מי שמפנטז לעצמו שהמדינה בעצם מקבלת בברכה רשמית כל מי שמעוניין שלא להתחתן במסלול הדתי אלא במסלול אזרחי מסיבותיו שלו, מוזמן לצאת מהאשליות. מי שחושב שבזכות הצעת החוק הזו הומואים או לסביות יוכלו להתחתן – גם מוזמן להתעורר.

כל מה שההצעה מדברת עליו הוא על “מנועי חיתון”, אלו שלא יכולים להתחתן לפי המסלול הדתי ותו לא, ובמיוחד זה תקף לגבי עולים רוסיים ועולים מארצות אחרות שיש בעיה עם השיוך שלהם לדת כלשהי (אם יש להם בכלל) ועוד מס’ סוגים של מקרים.

לו היתה ציפי לבני מתייעצת עם המפלגות הדתיות לגבי נושא זה, היא היתה מבינה כי היו שיחות פה ושם ואף הגיעו להסכמות בנושאי מנועי חיתון על ידי לא אחר מאשר שר המשפטים הנוכחי דניאל פרידמן. כמובן שלא כולם מרוצים (במיוחד מארגון “משפחה חדשה”) מההסכם, אבל הצעתה של ציפי לבני מדברת על ההסכמה שפרידמן השיג כבר, כלומר זה לא יותר מאשר מחזור חומר לעוס.

בכותרות זה נשמע מצוין, אבל כשקוראים את ההצעה, מבינים כי בעצם אין שום התקדמות בכיוון נישואים אזרחיים לכל המעוניין עם הכרה רשמית של המדינה, כמו שקורה בנישואים דתיים, כלומר בסופו של דבר הכותרת היא רק כותרת. יש עוד ועדות שההצעה צריכה לעבור, הצבעות (ש”ס עדיין חברה בממשלת המעבר) שההצעה תצטרך לעבור דרכן (ומספיק שההצעה תיפול בהצבעה הראשונה, אם היא תקויים במסגרת ממשלת המעבר, כדי שההצעה תלך לפח) עד לקבלת ההצעה כ-חוק במסגרת חוקי מדינת ישראל.

בקיצור, איך החבר’ה ב-facts-check אומרים: Misleading.

Print Friendly, PDF & Email

תגובה 1 בנושא “ציפי לבני והצעת חוק לנישואים אזרחיים

  1. אין לי שום ספק שלבני מכירה טוב מאוד את הסיכומים שפרידמן הגיע אליהם. היא יודעת מה ריאלי.
    ההצהרה הזו היא הצהרה ריקה, לכל היותר קלף מיקוח מראש למשא ומתן שאחרי הבחירות: בבחירות ידברו על זה קצת, ואחר כך אפשר להגיד לש"ס 'תוותרו על חלק מהקצבאות, אנחנו נוותר על הנישואין האזרחיים'.

סגור לתגובות.