במסגרת מאבקי השיווק של אינטל בשווקים שונים, החליטו החבר’ה באינטל לצאת במתקפה על לקוח שלהם.. על Apple. מדוע על Apple? כי ב-iPhone אין צ’יפ X86 של אינטל אלא ARM.
התירוץ של אינטל? כשמשתמשים במעבד של ARM שלא יודע להריץ פקודות X86, אז “חוויית השימוש באינטרנט” היא לא שווה כמו שעם X86..
מה אומר ומה אדבר… זו בהחלט אחת ההתקפות הכי מטומטמות של אינטל.
אם נסתכל במגוון הצ’יפים שיש לאינטל להציע ללקוחות שלהם, נראה שהצ’יפ הכי קטן שמריץ פקודות X86 הוא ה-Atom שנמצא בכל המחשבים הניידים הזולים שנמכרים כיום כמו Asus EEE או Acer Aspire One ועוד.
האם מעבד כזה יתאים ל-iPhone או iPod Touch? כל אחד שמכיר את הצ’יפים של אינטל יכול לאמר מיידית: אין מצב.
ה-Atom של אינטל צורך יותר חשמל ממה שמעבד ARM 11 צורך, בין אם זה במצב IDLE ובין במצב “עסוק”, שלא לדבר על כך שהצ’יפסט שצריך בשביל להכניס Atom לתוך iPhone צורך 6 וואט במצב עבודה רגיל. מי שיציץ בתוך EEE לדוגמא, יראה אולי שהמאוורר לא יושב על ה-Atom אלא על הצ’יפסט 82801 של אינטל. הוא צריך קירור, לא המעבד עצמו, שזה לדעתי שיא חדש..
יש גם את עניין הסוללה: סוללה של 1000+ mAh שנמצאת בטלפונים “חכמים” אמורה להספיק לפחות ליום עבודה. עם Atom שאינטל מציעה כיום, אפשר אולי בעזרת 1001 טריקים להשיג עם סוללה כזו שעתיים שלוש של עבודה ואז המשתמש חייב לתפוס איזה שקע USB פנוי או שקע חשמל כדי לטעון את המכשיר, בהשווה ליום עבודה פלוס שטלפונים סלולריים חכמים מבוססי ARM עובדים בלי שום בעיה.
אז כבר צריך קירור (תנסו לדמיין מאוורר או קירור פאסיבי בתוך iPhone). מה עם ביצועים? אה, טוב, אל תצפו לביצועים מי יודע מה, במיוחד אם אינטל תוריד את מהירות השעון (MHZ) כדי לתת חיי סוללה יותר ארוכים. מה יקרה אם תריצו אפליקציות X86 רגילות? כמובן, תקבלו איטיות מפחידה. אם מישהו לדוגמא יכתוב אפליקציה שתעשה X דברים בתוך זמן קבוע וינסה להריץ אותה על X86 ועל ARM, הוא יראה שמעבד מהמשפחה של ARM 11 דווקא נותן ביצועים לא רעים בהרבה פחות צריכת חשמל בהשוואה ל-Atom.
בקיצור, ביצועים יותר גבוהים לא יתקבלו כאן, כן יצטרכו קירור, וזמן השימוש יתקצר ביותר מ-חצי.. אז למה לעזאזל ש-Apple יכניסו את הצ’יפ של Intel ל-iPhone או iPod Touch?
בשביל “חוויית האינטרנט”? על מה הם מדברים? על זה שאין פלאש? כי אם על זה מדובר, אז מישהו באינטל כנראה שכח שעל מעבד כמו ARM להריץ פלאש זה מאוד בעייתי כי כל המימוש הוא מאוד מאוד איטי, ומי שיכתוב Plugin של Flash ל-iPhone יצטרך לעבור המון על הקוד כדי לעשות אופטימיזציות ולהעיף כל מיני חלקים שלא אפשריים להריץ על מכשיר כמו iPhone. אגב, משתמשי iPhone דווקא מדווחים על חווית שימוש אינטרנט נהדרת בהשוואה לזבל שמיקרוסופט (חברים טובים של אינטל) או נוקיה מציעים.
בקיצור, זו התקפה מטומטמת של חברה שאין לה בשלב זה שום פתרון מתחרה רציני להציע ל-Apple ובכל זאת הם מתקיפים את Apple. מעניין לדעת: האם בגלל ש-Apple רכשו את P.A. Semi ב-278 מיליון דולר באפריל האחרון (החברה שנרכשה מומחית בתכנון מעבדים חסכוניים), זה כל כך מציק לאינטל? הרי Apple מכניסה את המעבדים של אינטל לכל תחנת עבודה, מחשב נייד או שרת שהם מוכרים, מה בוער כל כך לאינטל??
לי יש נוקיה E71. המעבד הוא ARM11 במהירות 370MHZ. סוללה של 1500mAh מחזיקה לפחות שלושה ימים. האינטרנט טס ויש תמיכה מלאה בFLASH.
שששששש, אבקשך לא לספר את זה לאינטל! אתה תוריד להם את הטיעון על "חוויית גלישה"!
נו, תמורת כמה זלוטים אני יכול לא ממש להזכיר את זה… אני מוכן אפילו, בהינתן הפיצוי הנאות, לשים מדבקה של אינטל אינסייד על הסלולרי (-: