ה”מלחמה” החדשה של כרום

chrome-icon היום במזל טוב מלאו לדפדפן כרום 5 שנים. הדפדפן הידוע כבש כבר כ-42% משוק הדפדפנים העולמי והוא מוביל על פני כל דפדפן שקיים. רבים משתמשים בו ככלי עבודה עיקרי ורציני, וגוגל ממשיכה לפתח אותו בקצב מהיר כאשר ישנם מספר ערוצים (Beta, Developer, Canary וכו’) שדרכם תוכל להוריד גרסאות עם החידושים האחרונים.

והיום בדיוק גוגל מכריזה על “מלחמה” חדשה, מלחמת הדסקטופ.

אם אתם משתמשים ב-Windows (בקרוב במק ובלינוקס כמובן), אתם מוזמנים לגלוש לכאן. רואים? יש לנו קטגוריה חדשה שנקראת “For your desktop”. על מה מדובר? על אפליקציות מלאות שישתמשו בכרום כדי לרוץ. אותן אפליקציות עצמאיות לחלוטין וכשתתקין אפליקציה מסויימת (אני ממליץ על Pixlr Touch Up לאלו שמעוניינים בעריכה בסיסית של תמונות), תקבל אייקון חדש למטה, זה יראה משהו כזה..

imageרואים את האייקון הימני ביותר? זה ה-Launcher החדש של גוגל שדרכו תוכלו להפעיל את האפליקציות גם כשכרום אינו פעיל.

אז מהי אותה “מלחמה” שאני מדבר עליה? גוגל מעוניינים בדסקטופ, לכבוש אותו מאפל וממיקרוסופט. בשיטה של האפליקציות הווביות שקיימות היום, גוגל לא תגיע רחוק (גם לא עם כרום OS), ולכן גוגל מוסיפה טכנולוגיות חדשות ישירות לכרום, גם שלא נתמכות בסטנדרטים. הקוד כמובן עדיין נשאר קוד פתוח, אבל הקוד הזה ספציפית לא תומך בסטנדרטים. לגוגל אין ממש ברירה – אם הם רוצים לגשת ל-GPU שלך, לציודי ה-USB שלך, למעבד שלך, וכו’ – הם חייבים להוסיף קוד שלא תומך בסטנדרט כי הסטנדרט לא מכיר בציודים אלו. זה לא שגוגל לא תמשיך לתמוך בסטנדרטים, היא תמשיך, אבל היא גם תוסיף דברים קנייניים.

לותיקים שבינינו יש עכשיו תחושה של Deja Vu. לא היינו שם? כן, בהחלט היינו, עם ActiveX, השיטה שמיקרוסופט פיתחה שהדף שלך מתקין תוסף קנייני שרץ רק על Windows ורק על אקספלורר, מה שמשאיר דפדפנים אחרים עם מלבן לבן או דף שלא פעיל בכלל, ומיקרוסופט חטפה על כך מימין ומשמאל וזו אחת הסיבות שהדפדפן שלה מקושש אחוזים במונחי שליטה בדסקטופ (אוקיי, חוץ ממשרדים ממשלתיים, חברות גדולות ובנקים).

גוגל לא תצבור מזה “אוהבים”, אבל הם רוצים לשלוט בשוק, והם לא ירדו מהעץ הזה…

אבל מצד שני.. אנחנו צריכים משהו כזה, יותר סטנדרטי. אנחנו רוצים אפליקציות שאתה יכול להפעיל אותם על Windows או על MAC או על Linux מבלי לחשוב ש”אוי, אפליקציה וובית, בטח היא בסיסית ואיטית”, ולשם כך אנחנו צריכים סטנדרט חדש, משהו שיתן לך גישה ל”ברזלים”, שיריץ קוד כמה שיותר מהר ושלא יהיה תלוי דפדפן. פעם אחת התנסנו בכך עם Java והתוצאות היו .. מחרידות (לא כדאי לחשוב על סיבוב שני עם Java בדסקטופ, במיוחד שהחבר’ה שם פשוט לא שמעו על אבטחה!). מי שכן יכולים לעזור בנידון זה מוזילה ואולי אולי (מותר לחלום, לא?) מיקרוסופט. סטנדרט כזה יאפשר לחברות גדולות לכתוב אפליקציות גדולות ומורכבות שיודעות לגשת לברזלים וגם לרוץ על כל דסקטופ.

האם גוגל יצליחו עם התוספת החדשה? שאלה טובה. אני בטוח שגוגל לא הולכים לרדת מזה בקרוב, השאלה מה במוזילה יאמרו ומה שהכי חשוב – האם מפתחים יאמצו או יזרקו את זה.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “ה”מלחמה” החדשה של כרום

  1. אני חושב שזה רעיון טוב ליצור תוכנה שונה מהדפדפן בשביל זה. בדיוק כמו שאמרת לגבי ה- activex, כאשר עובדים עם אפשרויות מורחבות נוצר איזה פחד לגבי אבטחת המחשב. הרי לא היית רוצה לתת לכל אתר לקבל אפשרויות מוגזמות.

    מהצד השני אם אתה באפליקציה שהיא סוג של מערכת הפעלה בפני עצמה, זו סביבה טבעית בשביל לאפשר לאפליקציות לגעת ברכיבים עמוקים ביותר במחשב.

    אחלה פוסט.

סגור לתגובות.