סקירה: אנדרואיד מיני PC

mini-pcלפני מספר חודשים כתבתי על ה-MINI PC המקלון הקטן מבוסס אנדרואיד שיכול לשמש כמערכת חלופית לטרמינלים זולים ואף לצפיה בוידאו ולשימוש באנדרואיד במקומות שונים וכפתרון שיכול לחסוך לא מעט כסף.

גם כותב שורות אלו רכש את המקלון הזה לפני מספר חודשים וזולת ניסיון קטן להדגים RDP עליו לחבר, לא השתמשתי בו כדי לבדוק איך הוא באמת. הנחתי אותו במגירה ושכחתי ממנו.

עד שהגיע יום שבת הזה, יום שבת שהיה מאוד משעמם… אז החלטתי לחבר אותו למסך, לחבר אליו עכבר ו… קדימה, הבה נראה כמה הוא מחזיק ומה הוא יכול לבצע…

מכיוון שבדיקות יכולות להתחיל היום ולהיגמר עוד זמן רב, החלטתי לבצע סימולציה של שימוש במכשיר אצל משתמש ממוצע שרוצה לרכוש מקל כזה: לצפיה בוידאו, גלישה ברשת עם דפדפן Chrome ואולי קצת לראות סרטים ביו-טיוב.

סביר להניח שאם תרצה לראות סרטים עם המקל הזה, תחבר אותו לטלויזיה עם כניסת HDMI (זו האפשרות היחידה שיש לך), וסביר להניח שהסרטים שיש לך אינם נמצאים על כרטיס SD או מיקרו SD (אין כניסה לכרטיסי מיקרו SD במקל שאני רכשתי) אלא נמצאים על מחשב מרוחק בתיקיה מסויימת ואותה תיקיה משותפת ב-SMB ב-Windows או Linux. רוצה לשלוט על המקל? תצטרך עכבר אלחוטי (חיבור Bluetooth ותצטרך Dongle לשם כך) או עכבר חוטי עם חוט.. ארוך. (יש דגם של המקל שנמכר עם שלט רחוק מסכן…).

אז איך המכשיר מגיב לכל הסיטואציות? בקצרה – ממש לא משהו. 

נתחיל בעניין פשוט: קליטת ה-WIFI של הראוטר שלך. למכשיר יש קליטה מאוד גרועה. כמה גרועה? אם יש קיר או 2 בין הטלויזיה לראוטר, אתה פשוט לא תצליח להתחבר לאינטרנט (למרות שהוא יזהה את הראוטר שלך ותוכל להתחבר אליו). אם חשבת לחבר מפצל USB ולחבר מתאם מ-USB לכרטיס רשת, יכולה להיות כאן הפתעה לא נעימה עבורך: רק חלק קטן מהמתאמים יכול לפעול על המקל, כך שאם אתה צריך חיבור אינטרנט, תצטרך שהראוטר ישב באותו חדר שהמקל נמצא.

הוספתי ראוטר (טוב שיש לי עדיין את ה-Linksys WRT54GL) והפעם המקל התחבר לאינטרנט בשמחה. 

רציתי לצפות ב-Netflix, אך מכיוון שאני גר בישראל, יש צורך או בתוכנת Hola או בחשבון VPN. אז  Hola לא פועל על המכשיר. מה עם VPN? המכשיר לא מציג את התפריט שניתן להיכנס ל-VPN דרכו, לשם כך יש צורך להתקין אפליקציה מה-Play Store שנקראת VPN Menu (שימו לב לא לאפשר לתוסף הפרסומות להתקין את עצמו, הוא מגיע כחלק מהאפליקציה). לי לא היה חשבון VPN פעיל ולכן ויתרתי. מסקנה? אם אתה רוצה Netflix, תדאג ל-VPN טוב.

מה עם וידאו? הכנתי לי תיקיה עם ערימה מכובדת של סדרות באיכות של 480P, 720P ו-1080P על מנת לבדוק אם ניתן לראות. בהתחלה התקנתי את תוכנת XBMC על מנת לצפות, אך אבוי.. התוכנה מגיבה עם המקל מאוד לאט, במיוחד אם אתה מפעיל את תוסף הכתוביות. כמה לאט? בקבצי 480P (כולם MP4 או MKV), הסינכרון בין אודיו לוידאו נעלם תוך שניות. 

עברתי מתוכנת XBMC לתוכנת BS Player (שבגירסה האחרונה שלה הוסיפו באופן "טבעי" תמיכה ל-SMB) והפעם הפעלתי כמה קבצים. המקל מנגן לא רע אך כשיש המון תנועה בוידאו (קחו את אנימציית הפתיחה של משחקי הכס לדוגמא) המקל פשוט מפיל המון פריימים, והוידאו מרצד לגמרי ב-720P. ב-480P פריימים נופלים אחת למספר רגעים.

מוידאו עברתי לגלישה עם דפדפן Chrome. מבחינת גלישה, המקל נותן ביצועים בינוניים ומטה. זמן הטעינה והרינדור דפים ארוך, ואם אתה גולל את הדף במהירות, תוכל לראות שחלקים רבים מפוקסלים ולוקח זמן עד שהדפדפן "מחליק" את אותם חלקים.

פה כבר עצרתי את הבדיקות. מהמקל הזה – לא יצא הרבה.

המקל עצמו אינו בעל כח עיבוד רציני. יש בו מעבד של Telechips מסוג ARM A5, עם 512 מגה זכרון ועם ליבה אחת. יש לך 8 ג'יגה (או 4 ג'יגה, תלוי בגירסה) של אחסון, ומבחינת מערכת ההפעלה (אנדרואיד 4.0) אינך יכול לשדרג למשהו יותר עדכני כי פשוט .. אין. 

למי המקל יכול להיות שימושי? לעניות דעתי – לאף אחד. המחירים כיום ירדו ובתוספת של כמה עשרות דולרים תוכל לרכוש מכשיר כמו OUYA שמגיע עם 1 ג'יגהבייט זכרון, עם מעבד TEGRA-3 ועם מספיק כח כדי להריץ כל מיני משחקים, וידאו וגלישה בצורה חלקה – והכל ב-99$. ישנם עוד כמה פתרונות שגם נעים בסביבות ה-$100, וכרגע הפתרונות הזולים הם לצערי גם גרועים מבחינת ביצועים וגם מבחינת המכשירים עצמם.

אם לעומת זאת אתה מחפש מכשיר זול לשים לילדים בחדר, או במטבח… קרא את הפוסט הבא שלי.

Print Friendly, PDF & Email

7 תגובות בנושא “סקירה: אנדרואיד מיני PC

  1. המוצר הזה ישן מאוד!

    יש כיום מרובעי ליבה (של Rockchip, או אפילו של סמסונג – ה Exynos 4 4412 השוכן בתוך ה S3) עם 2GB RAM, 8/16GB ROM, והמחירים? בין 80 ל 120$!

    תראה למשל כאן:

    http://e.dx.com/collection/201306/quad-coreminipc/default.html?utm_source=dx&utm_medium=edm&utm_campaign=20130605quadcoreminipc

    הביצועים של אלו הרבה-הרבה יותר טובים ממה שיש לך. בדוק.

    • יש הבדל גדול בין Quad core ל-Quad Core אחר. קח לדוגמא את סידרה 4 של Exynos מחברת סמסונג, ותנסה להשוות אותו ל-Snapdragon 800 של קוואלקום. הקוואלקום קורע לחלוטין אותו ואת Tegra-4 של nVidia מבחינת גרפיקה וביצועים. 

      • ברור שיש הבדל (הרי גם לקוואלקום יש לפחות שלושה דגמים של מרובעי ליבות) אבל אפילו המרובע ליבות הבסיסי של mediatek מספק ביצועים נאותים.

        תוסיף לזה 2GB זכרון ואתה מקבל מכשיר מכובד.

  2. לי גם יש כזה. עובד מעולה. ליבה אחת לא מספיק. לא לזה ולא לטבלט ולא לסמארטפון. גם הזיכרון של המכשיר שבחרת לא מספק. רצויי לפחות 2גיגה. הקליטה של ה ווי פיי אכן חלש אבל אין צורך לקנות רווטר. בגלל זה. אפשר לקנות רפיטר פשוט בזול. אצלי אני מתחבר לרשת, צופה בוידאו hd ברמה יפה אונליין, מוריד סרטים עם טורנט ישירות למכשיר. אחלה מוצר! צריך לדעת לבחור אחד עם מפרט נכון.

  3. אני שקלתי את רכישת המכשיר , אבל די מהר הבנתי שיש צורך לקנות הרבה ציוד צדדי יחסית יקר כמו לוח-מקשים ועכבר על חוטי ועוד כול מני שמונצים , התוצאה פלונטר חוטים נוסף באזור האחורי או צדדי של הטלוויזיה .

    אני מקווה שיום אחד תצא טלוויזיה שתכיל יחידת אנדרואיד בנויה – קדימה סאמסונג , זרקתי לכם רעיון בחינם , קחו גלקסי ישן ותשלבו אותו בטלביזיה !

סגור לתגובות.