החל ממחר (ובמהלך סופ"ש) יתקיימו אירועי גאווה 2013 במקומות שונים בארץ, ורציתי לנצל הזדמנות זו לדבר קצת על גאווה, גאים, התקדמות ונסיגה בישראל.
בין אם אני סטרייט, גיי, בי-סקסואל, טרנסקסואל או אפילו א-מיני, דבר זה לא אמור לשנות לאיש מאומה זולתי. אותו הדבר בדיוק לגביך, קורא יקר. אחרי הכל, אדם תרבותי ופתוח צריך לדעת לקבל שאנשים שונים הם בעלי משיכה שיכולה להיות כמותו ויכולה להיות אחרת.
בישראל יש מצב מעניין: אם אדם לדוגמא הוא גיי והוא גר באחת מהערים הגדולות, עניין ה-Gay כמעט ולא רלוונטי מכל מיני בחינות (כמו השכרת דירה, מציאת בן זוג, מציאת שותף לדירה ועוד). גם אם תכיר בן זוג ותרצו לגור ביחד, תוכל למצוא דירה בעיר הגדולה כמעט ללא בעיה בהקשר למיניות שלך ולמה הינך נמשך. גם מבחינת מקומות עבודה, ברוב המקרים הנטיה המינית שלך לא תעניין את המעביד וברוב המקרים לא ידחו אותך בגלל נטיותיך.
מחוץ לערים הגדולות המצב פחות טוב. ככל שבאותה עיר יש יותר אוכלוסיה דתית/מסורתית, הסבלנות וההבנה כלפי מי שאינו סטרייט יורדת, ומהרגע שנודע לאנשים שאדם X הוא גיי או בחורה Y היא לסבית, ההתנכלויות מתחילות. את השנאה/תועבה כלפי כל מי שאינו סטרייט, מקבל אותו קהל מסורתי/דתי (לא כולם, אך חלקם הגדול) מהתורה, בכל מה שדובר על משכב זכר (כמובן שמי שכתב את התורה מראה בורות בזואולוגיה, והעובדות הפשוטות שבעלי חיים שונים, החל מציפורים, קופים, כלבים, דולפינים ועוד, גם אצלם קיים מצב לחלק מהם שהם "גייז" – מתחמקת מעיני הכותב, כמו העובדה שגבר מתאהב בגבר אחר או נמשך מינית אליו הם דברים שלא רלוונטיים ל"יתגבר על יצרו" [הפתרון המוצע ע"י חז"ל]). זו אגב הסיבה שתל אביב היא העיר עם הכי הרבה גאים/לסביות/טרנסקסואליות בארץ – הצעירים הללו פשוט בורחים מהערים שהם גרים שם למרכז.
מבחינת יחסים בין המדינה לאזרח, גם כאן המדינה לא התקדמה רבות, ולמען האמת, היתה נסיגה שקרתה רק לפני מספר חודשים, כאשר מפלגת "יש עתיד" שפרסמה במצע שלה שהיא תפעל להכרה רשמית בנישואים חד מיניים ונישואים אזרחיים – ביצעה נסיגה טוטאלית והדבר כלל לא מוזכר בהסכמים הקואליציוניים, וכשיש מפלגה גדולה כמו "הבית היהודי", אותה מפלגה לא תאפשר שום פשרה או חקיקה שתעזור לאותם זוגות, וכך שוב "יש עתיד" עבדו על הציבור שהצביע עבורם בגלל נושאים אלו.
מבחינת אימוץ ילדים, היתה בשנה האחרונה התקדמות מסויימת, כאשר בית המשפט העליון קבע כי הורים גאים (הומואים או לסביות) שאימצו ילדים בחו"ל ויש להם את כל המסמכים המאשרים זאת, יוכלו להירשם כהורים מאמצים בישראל על כל המשתמע מכך. יחד עם זאת, עדיין הבעיה קיימת בארץ כאשר זוג חד מיני רוצה לאמץ ילדים מישראל, המדינה לא מאפשרת זאת (שוב, עקב סיבות תיאולוגיות עם נסיבות של "חשש לילד שיגדל ללא אבא ואמא רגילים", וזאת למרות שמחקרים רבים מראים חד משמעית שילדים שגדלו להורים חד מיניים התפתחו בדיוק כמו אצל הורים הטרוסקסואליים).
מבחינת פונדקאות, המצב נהיה יותר גרוע ולא רק בארץ. מדינות "פופולריות" לפונדקאות כמו הודו, אסרו פונדקאות להורים הומואים. מבחינת החוק בישראל, שוב הדת היהודית משפיעה על החוק והוא מתיר פונדקאות אך ורק לזוגות סטרייטים, ובישראל ישנו גם החשש (הארכאי) שהילד יהיה "ממזר" (דבר שלא מוכר בשום מקום מודרני יותר, אגב). עוד פרטים על פונדקאות הומו לסבית ניתן למצוא בערך הנ"ל בוויקיפדיה.
בסיכומו של דבר, מצב ההומואים ולסביות בכל הקשור לסוגיות אזרחיות וחוקיות השתפר מעט בהשוואה לשנה שנתיים אחורה, אך עדיין הדרך ארוכה. מדינת ישראל היא מדינה שמנסה "ללכת עם ולהרגיש בלי", והמדינה נותנת לפסיקות והלכות דתיות לקבוע איסורים ארכאיים על סיטואציות שקיימות כיום, תוך התעלמות כמעט מוחלטת מלוגיקה פשוטה. כך לדוגמא, המדינה מונעת אימוץ של ילדים מקומיים להורים חד מיניים וזאת למרות שהורים חד מיניים בד"כ מרוויחים יותר ויכולים לתת יותר לילד מאומץ ובכך לאפשר לילד המאומץ הזדמנות הרבה יותר משמעותית להצליח. תירוצים של "טראומות" הן לא יותר מאשר תירוצים טפשיים – מה קורה לילד שהוריו הסטרייטים אינם מדברים אחד עם השני, רבים או שהאב מרביץ לאם או לילדים או גם וגם?
הדרך היחידה להתקדם בכל הנושאים הנ"ל תהיה כרוכה בבית המשפט, וספציפית בית המשפט העליון. כל ממשלה שתקום תכלול בקואליציה שלה מפלגה דתית כלשהי ואותה מפלגה תמיד תאיים לפרוש אם יהיו רפורמות בנושאים הנ"ל, זו הסיבה ש-61 שנה המדינה קיימת ועדיין אינני יכול להכיר מישהי ולהתחתן איתה חתונה אזרחית פה בישראל ושמשרד הפנים יכיר בכך, ובוודאי שלא חתונות חד מיניות.
ולכן אני מעוניין לאחל לחבריי ההומואים, לסביות, בי-סקסואליים, טרנסקסואליים – חג גאווה שמח, מי יתן והמדינה תתחיל להתעשת ותתחיל להקשיב לקול ההגיון ותקל על חייהם של הלהטב"ים.
מבלי להתייחס באופן ישיר "לקהילה הגאה" שכן זכותם לעשות כל העולה על רוחכם כמו זכותי המלאה מבלי שום קשר לנטייותי המיניות. הבאת את דוגמת החיות כדי לחזק את התופעה אז בוא אני אשאל דרך עולם הטבע שאלות נוספות: האם יהיה נכון לאשר אונס קבוצתי בחוק בגלל שגם כרישים נוהגים כך? האם יהיה נכון וליברלי לאשר נרקופיליה מכיוון שגם בעולם הפינגווינים זה קיים?
בכל מקרה המדע הוכיח זה לא מזמן כי נטייה מינית טמונה בחלקה קטנה במוח ואף ניתנת לשינוי. למעשה כל חיינו (כן גם ה"סטרייטים") החלקה הזאת משתנה ללא הרף. מה יוצר אותה? ומה משפיע עליה? בעיקר תרבות, אופי נרכש וסממנים פסיכולגים הקשורים בהורינו. בקיצור להיות לא "סטרייט" זה בחירה ותו לא.
אני רוצה לראות קישור למקור מהימן (ולא איזה "מחקר" שמומן ע"י גוף פוליטי ימני) על כך שזה משהו במוח ושניתן לשינוי.
לא יודע אם קיים מחקר כתוב על גבי האינטרנט. אך תוכל למצוא חלק ממנו בספר של ד"ר נורמן דוידג' "המוח גמיש" בעמוד 100 פרק 4 "לרכוש נטיות-לב ואהבות".
ראיתי את הטיעון הזה בעבר וראיתי גם התייחסות לטיעון.
את הטיעונים בקהילה "הגאה" אני מכיר מקרוב ומבין את הפחד שלהם מלשנות את הסטטוס מ-"משהו מולד" לבחירה אישית או פגיעה פסיכולוגית.
אין לי בעיה עם הקהילה "הגאה", אבל יש לי בעיה שמסלפים את האמת על אופן התפתחותו של האדם. אם זה היה משהו גנטי אז איך חוקרים הוכיחו והציגו תאומים זהים גנטית שהאחד "סטרייט" והשני "גיי"? בנוסף, חוקרי מוח ופסיכולוגיה הוכיחו כי גם אם קיים גן מסויים הוא לא חייב "להתפרץ" זה תלוי בסביבה של אותו אדם.
על כל פנים, תסכים איתי שזה יהיה הזוי להגיד שבנאדם נולד שהוא נמשך בעיקר לבלונדיניות או שבנאדם נולד שהוא נמשך רק לסגנון מוזיקה מסויים. נכון שחקר המוח לא מתקדם מספיק אך גם פסיכולוג שנה א' יודע שאופי ונטיות זה דבר נרכש ותלותי בסביבה ובתרבות שאליה האדם (המוח) נחשף.
בקהילות מסויימות בעולם (כמו אתיופיה לדוגמא) אין בכלל את המונח "נמשך לגברים" בשפה המקומית. מה שמחזק את הטענה שגורסת שלמערב ולפתיחות האגריסיבית בנושא יש חלק לא קטן בגידול התופעה.
אני יודע שאתה מעדיף שאני אגבה את כל מה שאמרתי במחקר כתוב, אך כל המידע הזה נאסף אצלי בתפזורת הכוללת ספרי פסיכולוגיה, ספרים על חקר המוח ושעות ארוכות של הרצאות שניתן למצוא באתר של TED.
אני לא בא לתקוף אף אחד ואני ממש לא מעוניין להפוך את הנושא הזה לעיסוק חיי אך שמבינים את אופן התפתחותו של המוח והאדם קשה להאמין למונח "ככה נולדתי". ואם אתה נגד מחקרים שממונים על ידי קהילות ימניות ושמרניות אז מומלץ להתרחק גם ממחקרים שמומנו על ידי הקהילת הגאה, שכן גם האינטרס שלהם ברור כשמש.
המקום בשרשור נגמר, אז אענה לך למטה.
פינגווין יקר, לצערי אתה לוקח דברים ומסובב אותם, הופך אותם לכיוונך ובקיצור – מצייר עיגול סביב החץ הירוי ובכך "מכריז" על טיעונך כנכון, למרות שהוא לא.
נתחיל עם הטיעון הפשוט ביותר שלך לגבי חיות ובני אדם. החברה לא מבקשת להפוך התנהגות כמו אונס למקובלת, ואונס על כל צורותיו הוא עבירה פלילית, כמו גם פדופיליה שבה בעצם פוגעים בצעירים – זו עבירה פלילית וגם נקרופיליה היא עבירה פלילית. יחסים הומוסקסואליים אינם עבירה פלילית כי הם מתקיימים מתוך רצון של 2 צדדים.
הבאת את הטענה של ד"ר נוימן וגם אז אתה קראת רק חלק מדבריו והתעלמת מכל הפיסקה וחבל, כי כשקוראים את כל הפיסקה, רואים שד"ר נוימן מדבר על כך שלאדם יכולים להיות מספר משיכות והן יכולות להשתנות, בדיוק כמו שאני יכול לאמר שבעבר אהבתי נמוכות והיום אני אוהב גבוהות (סתם דוגמא תיאורתית) כלומר המשיכה עצמה לאותו סוג מין (נקבות) נמשכת, והיא יכולה להשתנות בתוך אותה קטגוריה. קיימים כמובן דו מיניים (בי-סקסואליים) ששם המשיכה יכולה להשתנות בין גברים לנשים, אבל לא על כל נכתב הפוסט ולא התייחסתי לכך בפוסט.
לגבי "פחד לשנות את הסטטוס" שאתה חושב שיש בקהילה, אני לא חושב שיש פחד כזה. גורמטים בימין מעוניינים "ליישר" אחרים לפי אג'נדות שלהם, אג'נדה שלא נתמכת בשום מחקר מדעי רציני (ראה התייחסותי למה שהבאת לעיל)
אז לא, הקהילה לא מסלפת, ואין ממש קשר לשום סביבה. ילד יכול להיות גיי עוד מגיל מאוד צעיר, הוא יכול לגלות את זה גם יותר מאוחר כמו שרבים מגלים אחרי שהם מצליחים לנטרל לחץ חברתי להכיר בנות.
לגבי נקודת הבלונדיניות – ראה בהתחלת תגובתי הנוכחית.
בקהילות מסויימות באתיופיה, אולי אין את המושג "נמשך לגברים", חשבת אולי לגבי הסיבה שאין זאת כי אם מישהו שם יוצא מהארון, עדיף לו לתלות את עצמו (כי אחרת אחרים יעשו זאת לו)? בדיוק כמו מה שקורה באירן, שם מהמנופים משתלשלים גופות של אנשים שהואשמו בכך שהם הומואים והממשל פשוט תלה אותם ולכן מי שכן גיי וחכם – מעדיף להישאר בארון,.
לגבי התפזורת – Bring it on, אני מבטיח להגיב לכל לינק/מאמר/הרצאת וידאו. יצא לי בזמנו כשחקרתי את תחום המיסטיקה לעזור למספר אנשים שרצו לתבוע מנהיג קהילה רוחנית מסויימת שהבטיח ששיטותיו "מרפאות הומואים", והכנתי את החומר להיות עד ולסייע לעורכי הדין של ההורים. אני לא יכול לנדב פרטים כי הם הגיעו להסדר מחוץ לכותלי המשפט, אך אני יכול לאמר לך שמתוך 12 "בוגרי" אותו "טיפול" – אף אחד מהם לא "הצליח" לצאת מלהיות גיי. אותם בוגרים טענו שהם עכשיו "סטרייטים", אבל כשנתתי להם כמה תמונות של גברים מתוך כל מיני אתרים… ראו שסטרייטים הם לא, אתה יכול לנחש מה השינוי הגופני היה..
קשה להאמין למושג "ככה נולדתי" בשבילך, אבל מה לעשות.. יש לי עיניים בצבע כחול/ירוק, יש לי שיער שטני. אפשר לשים עדשות ואפשר לצבוע שיער, אבל המקור ישאר בדיוק אותו דבר, גם כשיש עליו משהו.
טיעון החיות שלי בא להפריך את טיעונך בנושא (גם אצל חיות יש הומוסקסואלים) וכדי לחזק את הטענה שלי שלא ניתן ליישם את עולם החי על עולמם של בני האדם.
ילד לא יכול להיות גיי מכיוון שהמערכת המינית שלו עדיין לא פעילה. לא באופן מודע ולא בתת מודע. רק בתהליך ההתבגרות המוח מתחיל לבצע שינויים והתאמות לקראת מלאכת הרבייה.
באתיופיה זה לא עניין של פחד, זה פשוט דבר שלא קיים אז אף אחד גם לא מטיל ספק במשיכותיו שלו ולכן הוא גם נשאר בנורמה המקובלת (תרבות יוצרת אופי). אירן זו תרבות מפותחת שנחשפה למערב ולכן היא לא פקטור בנושא.
בנוגע למיסטיקה, זה פשוט "חרטא ברטא". היום לא ניתן להפוך גיי לסטרייט וההפך מהסיבה הפשוטה שאין מחקר מספיק מתקדם בנושא ובעיקר בגלל שחקר המוח לא מצליח להתקדם מספיק מהר וכך גם הפסיכולוגיה הקשורה בו. אך בכל זאת יש תיאוריה שגורסת שחשיפה מרובה לפורנו (4 שעות ביום) בקטגורייה מסויימת תהפוך את הצרכן בסופו של דבר לחלק ממנה. נכון או לא זה סוגייה שפיסכולוגים בארה"ב כבר נותנים עליה את הדעת בגלל הפגיעה שבמוסד הנישואים במקרה שאחד מבני הזוג מתמכר לפורנו.
שוב צבע העיניים לא קשור למשיכה מינית, אין הוכחה חותכת שהומואים זה דבר גנטי אלא ההפך הוא הנכון:
Identical twin studies prove homosexuality is not genetic
טיעון החיות שלי בא להראות שזה קיים לא רק בבני אדם. זו עובדה שציינתי ותו לא.
ילד לא יכול להיות גיי? סלח לי, לא יודע איפה אתה חי, אבל אתה מוזמן להרים טלפונים לקו הלבן, לער"ן, ויש עוד כמה גופים ולשאול אותם אם הם מכירים מקרים של ילדים הומואים. אני לא יודע איך אתה מגדיר הומו, אבל הומו זה לא רק פעילות מינית, אלא גם משיכה לאותו מין, התאהבות וכו'.
באתיופיה אין הומואים? גוגל טוען אחרת,פייסבוק טוען אחרת, אז שוב, אינני יודע מאיפה אתה מביא את טיעוניך, אבל המציאות היא אחרת.
לגבי התיאוריה שאתה מדבר עליה, אני יכול לאמר מנסיון שבסוף שנות ה-90 כשהאינטרנט יותר ויותר חדר ארצה, עבדתי במשך 4 חודשים, כל יום קצת יותר מ-9 שעות – בהמרת וידאו מאנלוגי לדיגיטלי, רובו של החומר היה עבור אתר גייז, כך שנחשפתי להמון המון פורנו גייז ומה לעשות… עד היום גברים, זיפים, שרירים.. לא עושים לי את זה 🙂
אתה טוען שאין הוכחה שזהו דבר גנטי, ובכל זאת קיימים ילדים שהם הומואים עוד מגיל צעיר, לך למפגש של תהל"ה ותשמע בעצמך הורים שראו איך ילדם הצעיר מפגין נטיות הומוסקסואליות ולא עזרו איומים, צעקות, מכות (מצד ילדים אחרים), חרמות, הסברים וכו' – הילד פשוט מרגיש את אותה משיכה והוא מתנהג בהתאם. תגיד להם שהם מדברים שטויות.