מי שעוקב אחרי הטאבלטים שיוצאים עם אנדרואיד, בוודאי מכיר את הסצינה: רוב הטאבלטים מבוססי אנדרואיד שישנם כיום זהים (פחות או יותר) בין יצרן ליצרן, כאשר החברה היחידה שעד היום הוציאה משהו שונה היתה ASUS עם סידרת ה-Transformer שלה, כאשר בחלק מהדגמים ישנה מקלדת (שמשמשת גם כסוללה נוספת וחיבורים נוספים) בחבילה ובדגמים אחרים יש אפשרות לחבר מקלדת שעולה תשלום נוסף.
בעבר, אם יצרן היה רוצה להוציא טאבלט עם מקלדת (טאבלט משולב), הוא היה צריך לתכנן אותו פחות או יותר מאפס, את כל ענייני החיבוריות (פורטים), שילוב סוללה נוספת, הטענה כפולה וכו’. הבעיה המרכזית שבגינה רוב החברות לא הוציאו טאבלט כזה היא לא בעיה טכנית אלא בעיה כלכלית: האם יש לכך שוק? ב-ASUS חשבו שכן והם מכרו עד היום כמעט לא רעה של טאבלטים כאלו. חברות אחרות לעומת זאת, לא ממש התרשמו ולא הוציאו כאלה.
מיקרוסופט, שיצאה עם ה-Windows 8 RT (שזה בעצם Windows 8 למעבדי ARM) גרמה מבלי להתכוון לכך – לשינוי מהותי בשוק הטאבלטים, שינוי שאנו נראה אותו כבר במהלך החודשים הקרובים.
כמעט כל החברות (למעט HP ו-Acer) הוציאו טאבלטים משולבים עם Windows 8 RT, אך רובן ראו איך ההשקעה יורדת לטמיון. אנשים לא רצו לרכוש טאבלטים כאלו כי אי אפשר להריץ אפליקציות צד שלישי שרצות על X86 ב-Windows. החברה שנכנסה לשוק הזה לאחרונה כדי להציל קצת את מצב הטאבלטים המשולבים היא אינטל, עם מעבדי Atom חדשים, מה שנותן ללקוח הקצה להריץ אפליקציות במהירות בינונית (ביחד למעבדים כמו i3,i5,i7) ובמחיר שפוי משהו. הקומבינציה הזו גם מאפשרת לחברות להוציא גם טאבלטים יותר קטנים (7 אינטש) במחיר זול (יחסית, יחסית, לא במחירי הנטבוק שהורגלנו אליהם בעבר).
הנסיון שחברות צברו במהלך תכנון טאבלטים ל-Windows 8 יצר עבורן הזדמנות להיכנס לשוק ש-ASUS היא השחקנית היחידה בו, רק שהפעם העלות של אותן חברות היא כמעט כלום: Windows 8 RT רץ בדיוק על אותה חומרה שאנדרואיד 4.1/4.2 רץ, כך שכל מה שהמהנדסים צריכים לבצע הם שינויים מינוריים (להעיף את כפתור ה-Start ממסך הטאבלט ולשנות מקש או 2 במקלדת), להתקין אנדרואיד ודרייברים (כיום כל יצרני החלקים לטאבלטים תומכים באנדרואיד, כך שאין צורך לשכור מתכנת שיתחיל לכתוב דרייברים מאפס לציודים), אולי להוסיף כמה אפליקציות צד ג’ ולשלוח את זה לייצור המוני בסין.
לאחר ASUS, החברה הבאה שהולכת להוציא מוצר משולב כזה היא חברת HP (שנכנסת יותר ויותר לתחום האנדרואיד) עם ה-Slatebook X2 שלהם. מדובר על טאבלט עם:
- מסך FULL HD
- מעבד Tegra 4
- זכרון אחסון מובנה של 64 ג’יגהבייט
- 2 סוללות ומקלדת – באותה חבילה
- כניסת מיקרו SD וכרטיס SD
- 2 חיבורי USB וחיבור HDMI מלא
ב-HP גם החליטו "להיכנס חזק" ב-ASUS מבחינת תמחור. הדגם המקביל של ASUS לתצורה כזו (רק עם 32 ג’יגהבייט ועם מעבד טגרה 3) עולה כ-500 דולר. הגירסה של HP עם המפרט לעיל? 479$, כלומר אתה מקבל כמות אחסון כפולה, מעבד מהדור הבא ומשלם פחות מהדור הנוכחי. גירסה זו, אגב, תצא רשמית באוגוסט.
בשלב זה יש כבר שמועות ש-Acer ו-Dell (וגם גירסה מעודכנת מ-ASUS) וכמובן Lenovo – הולכים להוציא דגמים כאלו וסביר להניח שהם יוכרזו במהלך יוני-יולי (השנה), כך שאם חשבתם לרכוש טאבלט עם מקלדת, אני ממליץ להמתין מעט.
החברה היחידה שממשיכה להתעלם מההתפתחויות האלו היא דווקא יצרנית האנדרואיד.. גוגל. גוגל מעדיפים שאם אתה קונה איזה משהו זול לגלישה באינטרנט ואתה רוצה איתו מקלדת, קנה לך מחשב קטן מבוסס Chrome OS כמו ה-Chromebook שמייצרים סמסונג, HP, ACER ולנובו. בשום מצב לא אנדרואיד, שאותו הם מייעדים למגע בלבד. אישית אני חושב ששילוב כרום OS ואנדרואיד יכול לתת דבר מאוד מוצלח (כמות ענקית של אפליקציות באנדרואיד יחד עם דפדפן מאוד חזק), אבל הם מעדיפים לבדל בין המערכות, גם כשזה גורם לחברה כמו גוגל למכור מחשב עוצמתי שכל מה שהוא מריץ הוא .. דפדפן, במחיר של 1300 דולר.
הרבה טעויות בכתיבה/תחביר.
נסה לערוך את עצמך לפני העלאת הפוסט.
ולעצם הענין: הטאבלטים למינהם נתפסים כמוצר לצריכת מידע ולא ליצירתו.
המוצרים שתארת, אם יצליחו, יכולים לבשר מהפכה.
היי סיני. עברתי על הפוסט מחדש, עדכנתי מילה פה, מילה שם כדי להבהיר, אבל לא מצאתי שגיאות מהותיות. אשמח אם תאמר לי היכן אתה רואה אותן.
סתם משהו שבלט לי כשקראתי את הפוסט, כמעט לא רעה => כמות לא רעה
לפי מה שהבנתי windows 8 rt לא מריץ אפליקציות x86. כנראה התכוונת לומר שהוטבל ים בעלי מעבד אטום יגיעו עם windows 8 מלא?
אכן, טאבלטים עם מעבדי Atom מגיעים עם Windows 8 רגיל (Home) ולא עם גירסת RT. זה מאפשר ליצרנים למכור טאבלטים עם Windows 8 בזול עם תאימות לאפליקציות.
הRT נשמע כמו פלופ ענק של MS. אומנם הוא חסכני מאוד בסוללה, ומאוד נוח למגע, אבל בגלל שהם דחפו את הדסקטופ שם, אנשים משתגעים שהוא לא יכול להריץ תוכנות.
לדעתי הם היו צריכים לשווק אותו כמערכת הפעלה נפרדת מהווינדוס השולחני. עם מיתוג אחר.