וואליד חאלד חסין

הנה משהו שאפשר לעשות כאן בישראל: אם מחר בבוקר תקום ותחליט שאלוהים זה חתיכת פיקציה ובשביל ה-FUN אתה תקטול את כל ה"בורים" האלו שמאמינים בדתות המונותאיסטיות, תקים עמותה ש"תילחם" בכל סממן של דת, תארגן הפגנות נגד כל מה שמריח כ"דת", אף אחד לא יזרוק אותך לכלא (אלא אם תתחיל לדפוק מכות לשוטרים בהפגנות, ואז זה יכול להיגמר בצורה לא נעימה). לא חסרים כאן בלוגרים וכותבים אחרים שהרימו אתרים ופורומים אתאיסטים שונים ושום ספק הוסטינג לא חסם אתר כזה. מותר לך להביע את דעתך ולמחות, זה חלק מהמשחק שנקרא: חופש הביטוי.

כמה קילומטרים מכאן נמצאת הרשות הפלסטינית, ושם שולט הפת"ח, ארגון שבמהותו הוא חילוני, אבל חופש הביטוי שיש כאן לא קיים אפילו בגרם אחד שם, ואת זה לומד על בשרו הבלוגר וואליד חאלד חסין.

למי שלא קרא, חסין הוא אתאיסט מוצהר. לא רק שהוא לא מאמין באלוהים, הוא מינה את עצמו (במין הומור שכזה) ל"אל", והוא הרשה לעצמו לרדת על האיסלם ולעשות צחוק מהקוראן. הוא, לדידו, בטוח כי לא קיים "אללה", בדיוק כמו שעמיתו האתאיסט הישראלי בטוח שלא קיים "אלוהים", רק עם הבדל אחד ענק: לישראלי שירד על כל הקטע של היהדות/איסלם/נצרות לא יאונה כל רע מצד השלטונות ואילו האתאיסט הפלסטיני כמו חסין במקרה שלנו – יזרק לכלא למאסר עולם תוך כדי קריאות אפילו ממשפחתו להוציאו להורג!

זה לא סוד שהרשות הפלסטינית מאמצת בחיבוק חם סממנים של משטרים חשוכים כמו סעודיה, לוב ואחרות. הדבר המעניין בפרשה הזו שבקטעים כמו אתאיזם, הרשות הפלסטינית לא פחות גרועה מ-אירן.

אבל הדבר הכי עצוב בפרשה הזו, זו הצביעות של כל אותם ארגונים "הומניים", אלו שיזעקו מרה על כל עוול ישראלי שנעשה לרבע פלסטיני ויגיעו עד למסדרונות הבית הלבן כדי ללחוץ על ישראל לשנות את דרכה, אך כשזה מגיע לאזרח פלסטיני שכל חטאו היה "לרדת" על האיסלם ובתמורה לחטוף מאסר עולם בלי משפט ובלי יצוג משפטי כלשהו – פיהם של אותם ארגונים מתמלא מים. שקט. דממה. ללחוץ על מנהיגים מרחבי העולם שיקראו להנהגה הפלסטינית לשחרר את חסין שלא פגע אפילו בזבוב? מה פתאום!

וכך מוצא את עצמו חסין, בחור צעיר באמצע שנות ה-20 שלו בכלא, בגלל שהביע דעה שונה מאחרים, בגלל ש"פגע ברגשות" של חובבי איסלם – בכלא לזמן רב מבלי שאיש יסייע לו. נקודה אירונית: אם הוא היה עושה בדיוק את אותו דבר במזרח ירושלים, אף אחד לא היה עוצר אותו כי לרשות הפלסטינית אין שם סמכות רשמית לעצור, והוא היה יכול להמשיך בתחביב האתאיזם שלו בלא כל הפרעה.

בשמאל בישראל (ובעולם) מאוד רוצים בהסכם שלום והחזרת שטחי 67, כמה מהם שמים לב לכך שהם זורקים לכל הרוחות את הפלסטינים לשלטון חשוך עם התנהגות של כמה מאות שנים אחורה?

Print Friendly, PDF & Email

8 תגובות בנושא “וואליד חאלד חסין

  1. חץ,
    1. ישנה אמירה של השופט חשין כמדומני: "המערכת המשפטית היא אספקלריה של החברה". דהיינו כל חברה יש לה את המירקם המיוחד לה ובהתאם לכך היא קובעת כללים נורמטיביים. אנחנו חיים בעולם של חופש ביטוי(כמעט לא מוגבל לצערי)לא בגלל שכך נכון לנהוג או שזו אמת מוחלטת . חוק חופש הביטוי נחקק כמו שאר החוקים במדינה כתוצאה של סחר מכר קואליציוני. האם כל החברה שלנו נהנית באופן שווה מחופש ביטוי?האם תחולת החוק בהכרח משקפת את ערכי רוב החברה?נתון לדיון.
    2. האם מה שטוב ונכון לנו בהכרח מחייב שיתאים לחברה הערבית בעלת מנטליות וקודים שונים לחלוטין?לא בהכרח.
    3. האם זה הוגן שאדם שהוא מחוץ לחברה מסויימת יתערב בעניינים פנימיים כשהוא לעולם לא יכול להבין את עומק הסוגייה כמו מישהו שחי ביום יום בתוך החברה הפלסטינית? הרי זה בדיוק מה שמערכת ההסברה הישראלית טוענת כלפי האירופאים.שהם לא יכולים לחוות דיעה על המצב רק מהתבוננות בתקשורת או שיחה עם איזה פלסטינאי מחמד.
    4. לחץ חיצוני שמדינה מפעילה כלפי מדינה אחרת בטענת "זכויות אדם שלא ממומשות" יכול לפעול כבומרנג. המדינה תחשוף את עצמה לאותה ביקורת ממדינות חיצוניות אחרות כשהצדקתם תהיה התקדים שאנחנו במו ידינו יצרנו.

  2. חץ, ככל שאתה צודק בנוגע לעוול שנעשה לוואליד, אל תשכח שמצב חופש הביטוי שלו, לא היה טוב בהרבה תחת שלטון כיבוש ישראלי. זה לא פותר את ארגוני זכויות האדם מביקורת על המשטר הפלסטיני, אבל אי אפשר להיתלות בזכויות אדם לשם סיום הכיבוש, אם אין לך כוונה להעניק זכויות אדם ברשמה סבירה במסגרת הכיבוש.

    • לא ראיתי שהיתה בעיה לאתאיסטים פלשתינאים בתקופה שישראל שלטה ישירות בשטחים. מה שבטוח, חייהם של הנוצרים ביהודה ושומרון נהיו יותר קשים מאז שהשליטה הישירה עברה לידי הרשות הפלשתינאית, ורבים מהם עזבו את האזור.

  3. יניב,
    נראה לי שהתגובה שלך נגועה בגזענות.
    החברה הערבית – "בעלת מנטליות וקודים שונים לחלוטין" – שזה כמו להגיד מפגרת ונחשלת ולכן לא צריך לדרוש ממנה לאמץ ערכי יסוד כמו חופש ביטוי.
    כן צריך.

    • קבל תיקון: בין אם מדובר בחברה הפלסטינית או שמדובר בשוויץ או אמריקה או כל מדינה אחרת. לכל מדינה בעולם יש קודים שונים ומנטליות שונה ובהתאם לכך הם בונים את מערכת הנורמות שלהם.

סגור לתגובות.