חברים וחברות יקרים,
החלטתי שבמקום שארוץ ל-XPLACE, אחטוף מבול הצעות מכל מיני חברות במחירים שאלוהים ישמור אותי, שאציע את הקמת האתר הראשוני לפרילאנסרים (עם חשבוניות!) שיקימו לי את האתר (שהוא בעצם "חנות"). החנות פשוטה לגמרי ולא כוללת סליקה, כרטסת, משתמשים וכו' כך שאני מצפה למחיר נמוך. הזוכה קרוב לוודאי יזכה יותר מאוחר ממני לפרוייקט להקים את הדברים בצורה הרבה יותר גדולה כולל סליקה וכו'.
כחובב לינוקס, אני מבקש שהאתר יהיה כתוב ב-PHP או כל כלי פתוח אחר כמו Joomla.
מפרט טכני (ארוך, 4 עמודים) נמצא בלינק כאן (קובץ PDF כמובן).
הערות/שאלות/קטילות וכו' – אפשר להשאיר כאן או לשלוח למייל שלי: [email protected]
ואגב, במזל טוב רכשתי היום שרת אחד (2 מעבדי XEON 5520, עם 8 ג'יגה זכרון, עם טרה אחסון, עם ג'יגה חיבור). אני כבר שם עין על שרת כפול מזה.
שאלה לא קשורה: מישהו מכיר חברה/מקום לאחסון שרתים עם חיבור ל-Metro של בזק?
קודם כל תתחדש על השרת!! בקשר למכרז ..בתור מי שמכר באינטרנט ועשה קצת בדיקות אז אם את מחפש משהו חינמי אתה יכול להוריד מג'נטו או אפילו OS-COMMERCE ולקנפג. המלצה נוספת שכדאי מאוד לבחון – זה לפתוח חנות יאללה ב Yalla.co.il, ותוך רבע שעה יש לך כל מה שרשמת כולל התוספות והשידרוגים + גימיק יפה של חנות מסונכרת בתוך פייסבוק – גם חברות גדולות וגם קטנות פתחו שם . זה היא אמנם בתשלום אבל נמוך ואפשר לבד לפתוח חנות/קטלוג לתקופת נסיון ללא תשלום . בדף הבית באתר יאללה יש כפתור כתום גדול "פתח חנות עכשיו" ומשם אפשר לפתוח לתקופת נסיון ללא תשלום דוגמא של חנות http://www.digitalsupport.co.il/?view=products&id=39252
תספר בסוף מה בחרת
Yalla.co.il נראה לי קצת מפחיד.
כבר היה את הסיפור לאחרונה שגנבו הרבה כרטיסי אשראי מכל מיני אתרים.
לפי מה שאני רואה, אתר yalla אוסף את מספרי כרטיס האשראי בעצמו,
במקום להשתמש בשירות ייעודי לנושא (ולא חסר כאלו), כך שעל פניו יש כאן סיכון.
זה שיש לאתר תעודת SSL לא אומר הרבה (כל אחד יכול לקנות היום).
לפחות ממה שאני הבנתי, הם מבוטחים.
אגב, תעודות SSL אפשר לקנות כיום בזול (אני הולך למכור ב-10 דולר תעודה בערך), אבל זה לא אומר שאתה תהיה מבוטח נגד פריצות וגניבות. יש תעודות SSL שמבוטחות עד סכומים מסויימים (כמדומני שהסטנדרט היום בתעודות שעולות כמה מאות דולרים, הביטוח הוא על רבע מיליון דולר)
האמת שלא דיברתי על הצפנת הSSL
הנתונים הרי נשמרים איפושהו, וזה לא שהגישה לאתר היא בSSL בלבד.
תמיד יש סיכון ש:
א. יפרצו לשרת עצמו דרך חורים במערכת ההפעלה או בתוכנות המותקנות עליה.
ב. שיפרצו לשרת דרך חורים באתר עצמו.
בגלל זה הSSL לא משנה אצלי הרבה את התמונה, ויש לי העדפה לסמוך על חברות שזו ההתמחות והמומחיות העיקרית שלהן, בידי אתר איזוטרי כזה (איזוטרי מבחינתי) לא הייתי מפקיד את פרטי כרטיס האשראי שלי.
לגבי מערכות חינמיות של חנויות וירטואליות, אני חושב שתוכל להיעזר ביוסי ג'אנה:
http://www.webist.co.il/category/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%99%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%AA/
לא הבנתי את הדינמיקה של התפריט מול ה-side bar, משהו שם יצא דפוק מבחינת שמישות.
אם בעמידה על תפריט, יצוץ ה-side bar המתאים, אז כשמשתמש ינסה לזוז לכיוון ה-side bar מרבית הסיכויים שהוא יעבור על תפריט אחר, ואופס, ה-side bar המתאים ברח לו.
אם התפריט מצריך לחיצה, שינוי של הצבע במעבר עליו הוא די מבלבל (מצפים שיפתח תפריט).
בכלל, הרעיון שתפריט למעלה משנה תפריט צידי, נשמע לי גרוע.
בקיצור, אם יש לך אתר לדוגמא, זה יהפוך את זה ליותר ברור.
המלצה: top bar מתחת לתפריט (כמו התפריטים באופיס 2010).
לגבי SQL, אם אתה בונה אתר זמני, הייתי מציע לעבוד עם קבצי csv שיכילו את המידע, זה יחסוך לך עבודה מעצבנת עם SQL ו/או מערכת back-end. וכמובן: במחיר.
הקטע עם ה-radio buttons לא ממש היה ברור. כמה זה אמור להיות דינמי (אתה מתכנן להוסיף הרבה מוצרים? קטגוריות קבועות של radio buttons)
אם זה יותר דינמי, אז במקום CSV עדיף xml. בעצם, אולי זה עדיף בכל מקרה…
סתם שאלה, אתה רוצה שהדף עצמו (התוכן, לא התפריט) יתעדכן באמצעות ajax? (זה פחות עדיף מבחינת גוגל. מצד שני, האתר זמני. זה עושה רושם יותר מקצועי, אבל שוב: האתר זמני.
עיצוב בסיסי (css, בחירת צבעים) של האתר, זה משהו שקל למתכנת לבצע. לוגו זה משהו אחר לגמרי, למה להפיל את זה על המתכנת? תשלם כמה גרושים לגרפיקאי, ותקבל משהו מקצועי שאתה אוהב.
אתה מעוניין בעיצוב עמוק, או רק משהו מינמליסטי כמו הבלוג הזה.
שאלה אחרונה: איזה רוחב אמור להיות האתר?
תתחדש על השרת (מקווה שהתגובה לא ארוכה מדי)
שבת שלום
ישראל
חץ, משהו אחד לא הבנתי,
למה אתה רוצה להיות כל כך זול מהמתחרים?
למה שאתה לא תהיה מסעדת הגורמה של ה-VPS? עם מחיר בהתאם?
אגב, לפי מה שרשמת, גיגה חיבור זה שרת בחו"ל??? עדיין יש QoS חזק בארץ
אני לא פותח פה מוסד צדקה/בית תמחוי לענייני הוסטינג
אני יודע שאפשר להרוויח בצורה מכובדת ואפשר גם לתת ללקוח משהו הרבה יותר ממה שהוא מקבל היום מהמתחרים, אז מדוע לא?
אני מודע ל-QoS ודווקא בגללו אני בודק מכמה ספקים את הספק שאני בוחר לפני שאני בוחר. אם הוא עונה על מספר קריטריונים, אז אני אלך איתו. אם לא, נקסט.
לגבי המסעדת גורמה – מהיכרות של כמה שנים עם לקוחות פוטנציאליים, אני יכול לאמר לך שמר ישראל ישראלי מחפש זול זול זול, לא ממש מתעניין בגורמה, אבל אני בהחלט גם חושב לכיוון הזה ואני מקווה בקרוב גם להציע לסקטור הזה משהו בהחלט מעניין.
אני לא מבין מה אתה מחפש. ה"מפרט" שלך כל כך פשוט. תרים איזה אתר ב Google Sites.
ואם אתה הולך על מערכת CMS, אני לא מבין בכלל למה אתה צריך מפתח… פשוט תקנה עיצוב כלשהו למערכת שתשתמש בה (בין אם זו ג'ומלה או דרופל) ותכניס לשם איזה תוכן שתרצה. זה ממש פשוט.
תגיד חץ, המייל שלך עובד?
כי רשמתי לך המון ולא קיבלתי אף תגובה…
עובד, וקיבלתי את המייל שלך.
צר לי שלא עניתי לך. אני מתכנן התקף לב למוכרי ה-VPS והייתי עסוק בלתכנן את אימפריית הרשע 🙂
אני אחזיר תשובה לך עוד היום. מבטיח.
בתור אחד שיצא לו להתנסות. במספר מערכות של חנויות וירטואליות אני ממליץ בחום על חנות yalla יש להם גם חנות חינמית שהפתיעה אותי ביכולות שלה וגם חנות פרימיום מתקדמת כולל סניף של חנות בפייסבוק וסניף לסמארטפונים. הם עובדים עם המון ספקי סליקה מוכרים. בנוסף יש להם קניון וירטואלי מדליק בסגנון eBay ישראלי. חבר שלי פתח שם חנות מצליחה מאוד לאביזרים לסלולר בשם itechstore.co.il. שורה תחתונה מומלץ מאוד.
ובתור אחד שניסה את חנות Yalla, מצאתי אותם לא תואמים לדפדפנים סטנדרטיים, תקלות שדווחו על גלישה גרועה בכרום/פיירפוקס נענו ב"זה מה יש". אני ממש לא ממליץ עליהם.