החלטתי לבדוק היום את המחירים של המתחרים שלי. נכנסתי לגוגל, הקשתי "אירוח VPS" ואספתי את עשרת הפופולרים. הסתכלתי בהצעותיהם, לחלק הרמתי טלפון כדי לבדוק את ההצעות, ולאחר הדפסה של כל ההצעות שנמצאות באתרים (הצעות בסיס בלבד, לא כולל כל מיני תוספות) הכנתי טבלת השוואה. הטבלה לפניכם:
השוואת מחירי חבילת בסיס של VPS
כפי שאתם יכולים לראות, יש כאן כמה נקודות מעניינות:
- חלק מהחברות עדיין לא הפנימו את החוק הישראלי המחייב להציג מחירים בשקלים ולא בדולרים, וכמו כן לציין את המחיר כולל מע"מ. חלק לא קטן מהאתרים לא מציין אם המחיר כולל מע"מ או לא.
- פרטים רבים פשוט לא מוצגים בשום מקום. איזו טכנולוגיית וירטואליזציה? איזה מעבדים יש לספק? איזה חיבור רשת יש לשרת?
- חלק מהמתחרים מציעים Windows "כלול במחיר". חשוב לשים לב לעובדה הבאה: במקרים כאלו מדובר על פתרון Virtuozzo שלא מאפשר להתקין עדכוני אבטחה או SP1 לאחר התקנת תוכנת הוירטואליזציה, ולא מאפשר התקנת חומות אש של צד ג' או אנטי וירוס. עדכוני מערכת צריכים להיעשות ברמת הסיסטם של ספק האחסון, לא ברמה שלך, הלקוח, כלומר אם הספק שלך לוקח את הזמן, אתה עלול להידפק מכך.
- בהמשך לסעיף 3, פתרון Virtuozzo אינו פתרון וירטואלי מלא אלא משהו שקצת מזכיר את VServer ללינוקס או UML ללינוקס, כלומר זה לא ממש פתרון וירטואלי שאתה יכול לפרמט את המכונה ולהתקין עליה כל אשר על ליבך, אלא הינך נתון למגבלות רבות, כולל סיכון שהשכנים שלך יחנקו לך את המכונה שלך בזמן שהם חונקים את שלהם ואת כל השרת. כיף, לא? אישית אני מעדיף להתרחק מ-Virtuozzo כמו מאש.
- כל המתחרים אוהבים להציע מה שאני קורא "ריפוד הצעה" בכך שהם מציעים דברים שנראים מאוד יוקרתיים ללקוח, אך הם לא, ובגלל זה לא ציינתי אותם בטבלה. כך לדוגמא רבים מציעים "דומיין חינם" מבלי להזכיר שה"חינם" הוא לשנה, ואם הם ירכשו אותו עצמאית (מאתר כמו cheapdomain.com), הם ישלמו בסביבות ה-9 דולר לדומיין COM למשך עשר שנים או "תעודת SSL" במחיר של … 10$. לא צוחק. אני לא טוען שריפוד זה דבר פסול, כלל וכלל לא, אבל אני חושב שאדם חכם צריך להסתכל מעבר לריפוד ולראות כמה הוא הולך לשלם חודש בחודשו. אגב, אתם מודעים לכך שאם אתם קונים דומיין במסגרת חבילה כזו, אתם נהפכים ל"בני ערובה" של אותו ספק והוא לא ישחרר לכם את הדומיין אם לא סיימתם את ההתחייבויות שלכם והוא מרוצה? כי הדומיין יהיה רשום על שמו.
- הטור מצד שמאל זה המחיר שלי לחבילת בסיס. עשיתי קצת "שיפוץ" לחבילה, וכמות התעבורה החודשית עכשיו תהיה מינימום חצי טרה ורוחב פס 100 מגהביט נטו פר לקוח. במזל טוב, זו ההצעה הראשונה. (הסיבה לבחירה ב-VMWare היא שאנשים רבים נוטים להסתדר בקלות עם הפאנל הוובי של VMWare, אך יהיו בהחלט מכונות מבוססות XEN או KVM, תלוי בכמה גורמים).
הנה נקודה שחשוב לי לציין: לא באתי להקים עסק ל-VPS רק בשביל להתחרות באחרים, אלא גם להעלות את רמת השרות, ואם המתחרים יעתיקו, מה טוב. למה אני מתכוון? הנה 2 נקודות מתוך מגוון נקודות שיהיו בזמן ההשקה:
- כולם מציעים לך לינק להוריד קבצי נסיון משרת מסויים, ויש מספיק טריקים כדי לרמות: Traffic Shaping, הגדרות TCP שונות ועוד ועוד. אני רוצה להרים את הרמה בצורה הרבה יותר רצינית: לקוח שיתעניין בחבילה ולא חשוב איזו חבילה היא תהיה, יקבל ללא התחייבות מכונה וירטואלית עם מערכת הפעלה מותקנת למשך שעתיים בחינם. הלקוח יקבל שם משתמש וסיסמא והוא יכול לעשות מה שהוא ירצה עם המערכת בשביל לנסות אותה (בכפוף לפתיחת פורטים מצומצמת: 22, 23, 80, ו-3389 לשרת עם Windows), כך הלקוח ינסה "על אמת" שרת וירטואלי ואז יחליט אם לקחת או לא. הוגן או לא?
- אני אוהב להפתיע (לטובה) לקוחות: נניח ואני משיג עוד אחסון בזיל הזול, אני אפנה ללקוח ואשאל אותו: רוצה עוד כמה עשרות ג'יגה בחינם? לחץ כאן, הפעל את השרת מחדש. זה שלך. אני מודע לכך שאפשר לעשות מכך כסף, אך לפעמים אם העלות ממש זולה, מדוע לא לצ'פר את הלקוח?
- הנה משהו שהיה פעם ומשום מה נעלם: חודשים בחינם. יש כאלו שנותנים חודש חודשיים חינם אם תחתום על שנה. אני אקח את זה צעד קדימה: על חבילות מסויימות, 3 חודשים תשלום, חודש חינם.
תאריך ההשקה של העסק: 1 לספטמבר. חכו תראו אלו מבצעים…
עדכון: בסופו של דבר החלטתי לפתוח את העסק בישראל/ המחיר השתנה (החנות נמצאת כאן) אך אני עדיין הכי זול בארץ, (כשמנטרלים כל מיני טריקים שיווקיים, חצאי אמיתויות ושקרים).
חץ,
א. UML: מדובר על שיטת וירטואליזציה שמקבילה ל־Xen מבחינות רבות. המערכת האורחת חיה במכונה וירטואלית נפרדת. היא יכולה להעלות דרייברים משל עצמה, ועוד. מבחינת היעילות ושאר היכולות אין כמובן מה להשוות. אין (כמעט) משהו שהיא יכולה להעשות ש־Xen ו־KVM לא עושים טוב יותר.
ב. Virtuozzo: זוהי בעצם הגרסה הקניינית של OpenVZ. מדובר על טכנולוגיה שמקבילה באופן כללי ל־Linux-Vserver ול־Linux Containers (lxc) וגם ל־jail ב־FreeBSD ול־Zones בסולריס. התהליכים רצים על אותה ליבה. ה"מכונה הוירטואלית" היא בעצם אוסף תהליכים שיכולים לראות רק אחד את השני. אתם מופרדים הרבה פחות ממשתמשים אחרים. אולם המשמעות האחרת היא שיש הרבה פחות בזבוז משאבים, ולכן אפשר למכור את התוצר יותר בזול (לאחסן יותר "מכונות" על אותו המחשב, ולכן להזדקק לפחות משתמשים כדי לכסות את העלויות).
נכון להגיד על זה שהסיכון מ־overcommit גדול יותר. לא נכון להגיד שאתה לא יכול להתקין מה שאתה רוצה. אתה יכול לשנות הכל, חוץ מהקרנל. נקודה אחרת היא שמערכת הקבצים שלך זמינה למחשב המארח. זה מפשט מאוד שרותי גיבוי שאפשר להציע ללקוחות.
אגב, אני אישית פשוט לא נוגע ב־VMWare (כי אני רוצה שהכסף שלי ילך למימון תוכנה חופשית). אבל זה רק אני. נראה לי שבכל מקרה אני לא מהמעוניינים מסיבות שונות (כמו שכתבתי קודם: זה לא מה שאני מחפש כיום).
בכל מקרה אחת התוצאות הראשונות בחיפוש שלי היתה של חברה שעושה במבט ראשון רושם מקצועי, ואף טורחת להסביר להדיוטות את משמעות המושג הטכני המסובך VPS:
http://www.y-tech.co.il/userfiles/image/Hosting/vps.jpg
צפריר, 2 דברים, ברשותך:
1. אני עדיין לא הקמתי אתר, ותהיה בטוח שכשהאתר יקום, יוסבר בו בפירוט מה זה VPS, למה הוא משמש וכו'. קצת סבלנות 🙂
2. אתה רוצה לשלם למקום שכספך ילך למימון תוכנה חופשית. מקובל בהחלט. אני לא רציתי לפרסם עדיין אלא באתר עצמו, אבל נו, שיהיה: אני מראש קבעתי לעצמי שעל כל שרת שאשכיר/ארכוש למטרות VPS, כ-10% מהמשאבים שלו יתרמו לטובת פרוייקטים של קוד פתוח, כך שיוצא שעל כל שרת שאשכיר, VPS בסיסי יועמד לטובת מנהלי פרויקט קוד פתוח, שהם ינהלו את השרת ויעשו בו כרצונם. (הסיבה שלא פרסמתי את זה עדיין כי אני צריך להקים את כל התהליך הפרוצדורלי). אני לא מנסה לשכנע אותך לקחת מכונת VPS, רק ליידע אותך.
לאחר התייעצות בפורום בwhatsup המליצו לי על clubvps
ואכן נרשמתי אליהם ואני משתמש בשירות שלהם.
לא הבנתי מה המטרה שלך,
האם אתה מחפש אחסון VPS בשביל עצמך או שאתה מעוניין להקים שירות שכזה?
היי
קצת הספקתי להכיר את clubvps, והם נחמדים באמת, אבל תסתכל מספרית ותשווה בטבלה את מה שאני מציע לך מול מה שהם מציעים: הם מציעים שליש ממה שאני מציע ב-238 שקל לדוגמא (ועוד לא פרסמתי יתרונות אחרים שאני עובד עליהם כדי שיהיו ללקוחות, כמו הגנת DDOS וכו'). לי לא היה מקום להוסיף בטבלה (אני לא מתמחה בהכנת טבלאות 🙂 ) אחרת הייתי מוסיף אותם. אני מקים שרות כזה שיושק ב-1 לחודש, בגלל זה פרסמתי כאן את המחיר בסיס שאני אגבה.
המחירים הם לחודש או לשנה?
חודש, אם זה עבור שנה, זה היה חשוד מאוד.
שלום חץ,
ההצעות שנתת מעניינות מאוד ואם יהיה לי צורך בהמשך בשרת וירטואלי חזק יותר מזה החינמי שקיבלתי מ־CloudVPS עבור חזו"ן אני אשקול לפנות אליך.
בברכה,
ליאל.
איפה השרת שלך ישב? בארץ או בחו"ל?
אם בחו"ל, אז איך ההשואה הזאת בכלל רלוונטית לספקים שיושבים בארץ?
סופ"ש נעים,
יורי.
זה רלוונטי בשורה התחתונה.
אנשים חושבים שזה שהם יקחו בארץ, אז הם יקבלו מהירויות פנטסטיות וזה פשוט מתמטית לא נכון: שרת VPS שכל החיבור שלו לספק אינטרנט הוא 10-20 מגה (מה שקורה אצל הרוב) ורצים על אותו שרת 10-20 שרתים וירטואלית, תאורתית אתה תקבל תאורטית מהירות של מגה, מגה וחצי גג. אני מציע מהירות הרבה יותר גבוהה *גם* כשהשרת לא נמצא פיזית בארץ, ואני מציע עוד פונקציות שאין לאחרים ושיכולים לעזור לאחרים (הגנת DDOS, מחיר נמוך לרשיונות ווינדוז ויש לי עוד כמה דברים בשרוול)
אבל בוא נעזוב תאוריות והנה טסט עבורך:
קח סרט וידאו באורך 10-15 דקות ברזולוציית D1 PAL (כלומר 720×576), תקודד אותו ב-MPEG-4 על 5 מגהביט, שים אותו על *כל* ספק VPS בארץ ותנסה למשוך את אותו וידאו בסטרימינג מ-6-7 מחשבים שונים בלי שום טריקים של bufferring. אתה תראה שרוב מוחלט של הספקי VPS בארץ פשוט לא יכולים לעמוד בכך.
הרשיתי לעצמי לתת קישור לבלוג שלך מתוך פורום בוני אתרים בתפוז. הם העלו כמה תהיות שנראה שעשויות לעניין אותך:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=156&MessageId=144566871
גיא.
המחיר שלך שרשום פה והמחיר האמיתי שונים ב100 שקל
ואם אתה מאחסן בחו"ל, אני יכול כבר לקנות את השירות הזה בחצי מחיר (ממה שרשום פה).
באתר שלך רשום ניסיון של 12 שנה, ורשמתה שרק לאחרונה פתחתה את העסק.. ה
קיצר כדי שיהיה רצון ביכלל לעשות איתך עסקים,
צריך אמינות, וזה כבר הרוס.
תתעדכן קצת בכך שתמשיך לקרוא את הבלוג. אני פתחתי שרות בארץ והמחירים מבוססים על התשתית בארץ ושרתים שיושבים בראש העין.
דבר שני, יש לי 12 שנה נסיון, אבל עשיתי את הדברים כשכיר ו/או כפרילאנסר, אך לא כעסק שלי. בחודשים האחרונים פתחתי את העסק כשלי כך שהכל נעשה דרך העסק.