לפני מס' חודשים כתבתי על הטעות הרצינית של נוקיה שהכריזו שהם רוצים לחתוך את כמות הסמארטפונים שהם מייצרים וגם את הטעות היותר גדולה להתרכז יותר בסימביאן ופחות במערכת הפעלה יותר מודרנית.
אני שמח להודיע כי לנוקיה סוף סוף נפל האסימון.
זוכרים את Maemo, מערכת ההפעלה הלינוקסאית שהיתה בטאבלטים הקטנים של נוקיה ולאחר מכן עברה ל-N900? אז מעכשיו אפשר לאמר עליה פחות או יותר קדיש. נוקיה נוטשת את Maemo ועוברת במכשירי ה"עלית" (דגמי N) למערכת הפעלה לינוקסאית אחרת, הלו היא ה-Meego, שהוא תוצר שיתוף פעולה בין Intel ל-Nokia, כך שהמכשיר הבא המתוכנן בימים אלו (ה-N9) והלאה ירוצו עם מערכת Meego.
Meego נותן בעצם לנוקיה יתרון עצום בכך שהם לא צריכים לתחזק בעצמם מערכת הפעלה ולהוסיף עוד חלקים, אלא מאפשר למס' גדול של מתנדבים וגופים כאחד להוסיף למערכת תוכניות וחלקים כקוד פתוח, וכשנוקיה מעוניינת, היא יכולה להוציא גירסה לטלפון, "לשפצר" ולשחרר, כך שמערכת ההפעלה היא חופשיה וכל אחד יכול לשנות (אם כי סביר להניח שיהיו חלקים סגורים עקב קניין רוחני וכו').
איך Meego יראה על טלפון סלולרי עדיין לא יודעים, אך הנה קליפ קצר שמראה את Meego רץ על טאבלט, וסביר להניח שהוא ירוץ פחות או יותר אותו דבר על הטלפונים של נוקיה.
כמובן שלבשורה החיובית הזו נצמדת בשורה לא כל כך חיובית: אם שמעתם על הנוקיה N8 החדש שצריך לצאת לשוק, יהיה עדיין עם מערכת סימביאן ולא עם Meego או מערכת מתקדמת אחרת.
נקודה נוספת ומעניינת: מיקרוסופט במשך שנים נלחמה בלינוקס כדי לדחוק אותו החוצה מכל מקום, בין אם בשרתים, במערכות משובצות, וכמובן בטלפון, ועכשיו מגיע המצב שלינוקס תופס אחיזה מאוד רצינית בשוק: מצד אחד אנדרואיד שהוא לינוקס, ומצד שני בקרוב אינטל ונוקיה עם Meego שהוא גם לינוקס. אגב, תגובתה של מיקרוסופט לכל עניין הלינוקס והתחרות? Windows Phone 7 עם "חידושים" כמו ביטול Multitasking, נעילת המכשיר להתקנות חיצוניות (רק דרך החנות) וביטול… Cut & Paste.. אין ספק, מיקרוסופט מעתיקים לא רק את התכונות של האייפון, אלא גם מקצצים רבות בפונקציות הכרחיות. אחלה דרך!