תחליף ל-Exchange מ-גוגל?

exchange-logoישראל ידועה כמדינה שחובבת את מוצרי מיקרוסופט. מה זה חובבת, מטורפת עליהם, ומיקרוסופט ישראל בהחלט יכולה לחייך עם המכירות, הן של מוצרי שולחן עבודה (Desktop) והן בשרתים. בשרתים כמובן שלינוקס מזנב במיקרוסופט ולא חסרים חברות שמריצות שרתי לינוקס, אך כשזה מגיע כבר ליותר מ-דוא”ל לכיוון יומנים משותפים, פגישות עם משתמשים שונים מארגונים שונים, זמן פנוי/תפוס, ספרי כתובות עמוסים למהדרין ועוד, חברות רבות לוטשות עין לכיוון מיקרוסופט. ככלל, מיקרוסופט תפסה נתח שוק מרכזי בכל מה שאני קורא “מייל פלוס”. ישנם גם פתרונות מבוססי Linux, פתרון מבית SUN ועוד, אך מיקרוסופט תופסת את החלק הארי (שימו לב, מיקרוסופט אינה תופסת שום חלק ארי משרתי דואר כבדים בחברות שצריכות להוציא עשרות אלפי מיילים ביום לדוגמא).

התחרות בין גוגל למיקרוסופט כבר מזמן אינה רק על תחום החיפוש, וכל חברה מנסה להתחרות במוצרים של השניה. יש מוצרים שמיקרוסופט מנצחת בהם בלי להניד עפעף (אופיס), ויש מקומות שמיקרוסופט תצטרך הרבה להשקיע בשביל לחדור יותר לשוק בשביל להתחרות בגוגל (אפליקציות ווב, מפות, ועוד). אחד התחומים שהיה עד כה נתון בשליטת מיקרוסופט הוא כמובן מה שקראתי לו “מייל פלוס”, מכיוון שלגוגל היה פתרון חלקי בלבד: היה אפשר להגדיר לדוגמא את הדואר ב-IMAP, ולהשתמש בתוכנה קטנה של גוגל לסנכרן בין היומן ב-Outlook לבין היומן שגוגל נותן, אך לא היה מתאפשר לדעת מהו הזמן הפנוי של העמית שלך לפגוש אותו או לארגן פגישה קבוצתית לדוגמא.

גוגל לאחרונה הכריזה על Plugin חדש שנקרא: Google Apps Sync for Microsoft Outlook. התוסף הזה בעצם מגשר על מה שגוגל לא נתנה ומעתה הוא מאפשר לכל עובדי החברה לקבל את כל שרותי המייל, יומנים, אנשי פגישות וכו’ ישירות מגוגל, כל עוד החברה מנויה על Google Apps Premiere Edition (השרות אינו נתמך ב-Standard Edition). כל מה שמנהל הרשת אמור לעשות הוא להתקין לכל המשתמשים את התוסף הזה (לא חסרים כלים בסביבת מיקרוסופט לעשות זאת), ואז המשתמש אמור להזין את שם המשתמש והסיסמא שלו, לבחור האם “לייבא” לתוך חשבון ה-Google Apps שלו את הדברים שלו מ-Outlook וזהו. לאחר הסינכרון הזה, המשתמש לא יבחין כי הוא מתממשק לשרתי גוגל ולא לשרת ה-Exchange ומבחינת המשתמש הכל שקוף לחלוטין.

האם שרות כזה הינו דבר כדאי לחברות? הדבר מאוד תלוי. שרות Google Apps בגירסת Premiere עולה כסף, ולא מעט: 50 דולר פר משתמש למשך שנה, שזה מחיר שנשמע מאוד יקר, אך המחיר הזה כולל תמיכה 24/7, הבטחה ל-Up time של 99.9%, וכמובן הוא חוסך שרת ורשיונות למיקרוסופט (למיקרוסופט צריך לשלם כפול: רישוי בשרת עבור חשבון מייל [עלות מוערכת של 280 דולר פר משתמש] ורישוי תוכנת Outlook, וכמובן מחיר תוכנת Exchange שקשה להגדיר אותה “זולה” – 1000 דולר באמזון), חוסך בצורך של אנטי וירוס עבור השרת (בגוגל סורקים את כל הדואר שנכנס ויוצא אוטומטית), וכמובן שחוסך תחזוקה, טלאים וכל מה שנלווה לתחזוקת שרת דואר. מצד שני, כשרוכשים רשיון עבור משתמש, הרשיון נשאר למס’ שנים (עד שעוברים לגירסה החדשה וגם אז משלמים מחיר מופחת לשדרוג) ואם כבר יש אדם בתוך החברה שעושה את כל התחזוקה/עדכונים/שדרוגים ולא מתעדכנים כל שנה וחצי על כל פיפס של מיקרוסופט, ההצעה של גוגל כבר לא כל כך שווה.

לאלו שיש להם כבר Google Apps לאחר שרכשו דומיין ולקחו את הצעת החינם של גוגל, אין בפי בשורות טובות: השרות אינו עובד, וגם אינו עובד על כתובת GMAIL סטנדרטית. בשביל ה”ממתק” הזה, גוגל מחייבת Google Apps עם Premiere בתשלום. אפשר כמובן עדיין להגדיר ידנית שרות IMAP לסינכרון הדואר ולהשתמש ב-Google Calendar Sync לסינכרון היומן מול היומן שגוגל נותן, אך אין אפשרות לסנכרן פגישות עם אחרים, לראות זמן פנוי/תפוס וכו’.

לסיכום: גוגל הכניסה כאן “בעיטה” למיקרוסופט במקום די יקר וריווחי לה: שרתי ה-Exchange. סביר להניח שחברות רבות יוותרו על ההצעה של גוגל, אולם אוניברסיטאות, וחברות עם עשרות אלפי משתמשים יכולים דווקא להרוויח משרות המייל של גוגל כי אז ניתן להיכנס למו”מ על מחיר ובכך להוריד את העלות הסופית, התחזוקה יותר אמינה וכמות התקלות הקשורה למייל יורדת.

הנה וידאו שמדגים את הפונקציונאליות (כדאי ללחוץ על כפתור HQ כדי לקבל איכות וידאו טובה יותר):

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “תחליף ל-Exchange מ-גוגל?

  1. יש המון חברות קטנות כאן בשוק האמריקאי שכבר פוזלות לכיוון… המוצר החדש של גוגל מספק migration מלא משרתי מיקרוסופטי, כולל ייבוא של כל הנתונים.

סגור לתגובות.