הליכוד “אוסף של גרוטאות” – תגובה לדורון רוזנבלום

דורון רוזנבלום כתב מאמר בטור הדעות של “הארץ” ורציתי להגיב לדעה זו.

אני רוצה להתחיל בסיפור שלא שייך לפוליטיקה אלא על נושא אחר שאני כותב עליו לעיתים כאן בבלוג: על מיסטיקה. ליתר דיוק: על הילינג.

הייתי בעבר לפחות אצל 20 מטפלי הילינג למיניהם ששמעתי שהם “סוף הדרך”. מעולים בתחום. החלטתי לבקר אצל כמה בהפרשי זמן של מס’ חודשים, וחשבתי לעצמי “אם לא יועיל, לא יזיק” (טוב, בהתחלה ככה חשבתי עד שחקרתי קצת יותר לעומק). הייתי קובע פגישה, מגיע, שוכב על מיטת הטיפולים, ההילר היה מתחיל בשלו ולאחר מס’ דקות מכריז “זה לא עובד”. היו גם עקשנים שניסו אפילו חצי שעה וגם הם בסופו של דבר הכריזו “זה לא עובד”. ביקשתי מאחד מהם שיתן לי איזו הדמיה כלשהי כדי שאבין מה הכוונה “זה לא עובד” והוא נתן לי. הוא אמר לי: “חץ, במקרה שלך זה כמו לנסות להזריק מים מול קיר פלדה אטום”.

התאכזבתי? בהחלט. לא מספיק שהשקעתי שעות נסיעה רבות, כספים (לרובם היה את האינטגריטי לא לבקש ממני תשלום על טיפול שהם לא מצליחים לעשות, אצל חלק אחר אני קבעתי שהוא לא יקבל גרוש לגבי משהו שהוא לא הצליח), בסופו של דבר זה לא עבד עליי. כיום, אם מישהו יציע לי טיפול אומר לו “תודה, לא תודה”.

האם אני מחזיק בדעה מיושנת כלפי הילינג? לא. יש בהחלט מקרים שזה עובד על אנשים אחרים, אבל עליי זה לא עבד אצל אותם אנשים ואני לא מעוניין להיות שפן נסיונות.

נחזור למאמרו של דורון. אני מצטט מתוך מאמרו: “מאין חזר והגיח כל היושן הזה, ועוד כאשר רוחות שינוי נושבות מכיוון ארצות הברית, תוך החלפת דיסקט הלוחמנות במו"מ ובהידברות? נכון שרעיון הנסיגה החד צדדית כשל, כשם שכשל המו"מ עם הרשות הפלסטינית. אבל גם עמדת "ההתנגדות" האינסטינקטיבית להסדרים ולתזוזה כלשהי – שמייצג הליכוד – נכשלה בגדול, כפי שיעיד הדם הרב שנשפך גם לפני "אוסלו" הדיראוני – בטרור, במלחמות ובאינתיפאדה הראשונה.”

דורון כמובן מעדיף לשכוח מס’ דברים, וברשותכם אפרט:

  1. דורון שוכח שדווקא אובמה מכריז תחת כל מיקרופון כי הוא רוצה להזרים כוחות לאפגניסטן להילחם באל-קעידה, ולא לדבר איתם. אובמה יודע טוב מאוד שעם אפגניסטן אין מה לדבר כי הטליבאן שולט שם והטליבאן לא מוכן לשום שיחות.
  2. דורון שוכח שארה”ב לא מדברת על מסירת שטחים לצד השני, אין פה שום עניין בקרקעות או שטחים כלשהם.
  3. דורון לא מציין מה שאובמה ציין: קודם כל דיבורים, לאחר מכן אם זה לא עובד, התקפה, ואובמה לא מעוניין בשום מצב שלאיראן יהיה נשק גרעיני.

האם לא היינו במהלך העשור האחרון בכל מיני מו”מ והסכמים עם הרשות הפלסטינית? מישהו זוכר את הסכמי וואי? מפת הדרכים, ועוד סיכומים כאלו באחרים? היינו גם היינו, אבל הנהגת הרשות הפלסטינית היא הנהגה שקרנית שלא מקיימת מאומה ממה שהם מסכימים. היכן הסעיף הראשון במפת הדרכים שהרשות לקחה על עצמה לעצור חשודים ופעילים טרוריסטיים? הרשות לא קיימה ממנו אפילו פסיק, והם התחילו לעצור פעילים רק לאחר שנשקפה לרשות עצמה סכנה שהחמאס יכבוש גם את הגדה.

קדימה והשמאל מה עשו בתגובה? שחררו עוד ועוד מחבלים לטובת “חיזוק אבו מאזן”. זה עזר? אפילו לא בטיפה! מאמר שהופיע אתמול הציג חדשות מעניינות, אצטט אותם: “..מסקר שנערך על ידי מכון סקרים פלסטיני עולה כי מרבית הפלסטינים סבורים שיו"ר הרשות אבו מאזן צריך לפרוש מתפקידו. כהונתו של אבו מאזן צפויה להסתיים ב-9 בינואר, אולם הוא התבטא לאחרונה כי בכוונתו להאריך את כהונתו. בחמאס הביעו התנגדות נחרצת להארכת כהונתו של אבו מאזן ואיימו כי אם לא ייערכו בחירות לראשות הרשות הפלסטינית בינואר, הם יפעלו להדחת אבו מאזן”. כלומר כל אותם שחרורי מחבלים “לחיזוק” לא עזרו אפילו בקצת, ולא אני אומר את זה, סקר עצמאי ברשות הפלסטינית מראה זאת.

אולי בעצם הגיע הזמן שדורון ועוד שמאלנים רבים יחליפו דיסקט? העובדות מדברות בעד עצמן: הרשות לא עושה שום צעד גם לאחר שהיא חותמת על הסכמים, כל מיני “חיזוקים” של הרש”פ ע”י ממשלת קדימה והשמאל לא עובדים, וריצת אמוק להחזרת שטחים לא תעבוד בדיוק כמו שהדברים נראים כרגע. לא הגיע הזמן להביט למציאות בעיניים ולחשוב על הדברים מחדש?

הסכמים עם מדינות מבוססות כמו ירדן לדוגמא – עובד, אבל לא עם הרש”פ, ואם נסתכל במספרים של כל הסקרים האחרונים, גם לעם הזה נמאסו האילוזיות של השמאל ואם המספרים נכונים, הוא רץ בהמוניו דווקא לליכוד, שמתנגד לאשליות אלו. כדאי להביט במציאות ולא להיכנס לאשליות, אחרת כולנו נשלם מחיר מאוד מציאותי וכואב ולשווא.

Print Friendly, PDF & Email