טיפ: שימוש ב-Google Docs לכתוב פוסטים לוורדפרס

לוורדפרס יש הרבה שיטות כדי להכניס פוסטים: אפשר להשתמש בעורך הפנימי של הבלוג, יש המון תוכנות חיצוניות המאפשרות לכתוב פוסטים, ואפילו תוסף המאפשר לכתוב פוסטים ישירות מתוך השוא"ש.

אחת התוכנות שאישית מצאתי שעובדת הכי טוב, בצורה מהירה ונוחה היא מוצר חינמי של מיקרוסופט Windows Live Writer (או WLW). התוכנה נותנת לך תמיכה בכל הפונקציות ש-WP נותן לך, ולא רק זאת, אלא היא גם תומכת במס' פרופילים במקביל (לאלו שכותבים למס' בלוגים), יש תמיכה מובנית בעברית, ואפילו הקוד שהתוכנה מנפיקה הוא קוד סטנדרטי ובהחלט קריא (בניגוד למוצר אחר שלהם: FrontPage למי שזוכר). יחד עם זאת, ישנם משתמשים שלא משתמשים ב-Windows או לא מעוניינים להשתמש בתוכנה זו, ולהם הטיפ הבא מיועד.

תחשבו על הסצינה הבאה: אתם נמצאים במקום כלשהו מבלי אפשרות לחבר את מחשבכם הנייד שעליו יש לכם את כל הכלים לכתוב פוסטים. האפשרות היחידה שלכם היא להשתמש בדפדפן. אתם יכולים להשתמש בעורך הפנימי של WP, אבל מנסיון אישי שלי, העורך הזה "הוכה קשות" ע"י מפתחי WP וחסר בו בערך מחצית מהפוקנציות שיש לעורך המקורי TinyMCE. אם אתם רוצים להכניס גרפיקה (תמונות וכו'), ואתם רוצים להקטין את התמונות, או להתחיל לסדר אותם בבלוג, זה לא יהיה קל.

מכירים את Google Docs? אז עם Google Docs הוספה לאחרונה האפשרות לכתוב פוסטים לבלוג שלכם דרכו. היתרונות בשימוש Google Docs הם האפשרות לערוך את הפוסט בצורה קלה מאוד וידידותית, אפשר להכניס תמונות, ליצור טבלאות, ואף לעבוד במקביל עם בלוגר אחר אם כותבים פוסט משותף. הקוד שייוצר ע"י Google Docs קריא מאוד, ואף ניתן להוסיף קוד HTML או CSS ישירות.

לאחר שכותבים את הפוסט, יש לשמור אותו (אפשר כמובן לשמור תוך כדי כתיבה). חשוב מאוד לבחור את שם הקובץ, כי השם יהפך לכותרת בפוסט. בסיום כתיבת הפוסט יש ללחוץ על "שמור וסגור" ואז חוזרים בחזרה לתפריט הראשי של Google Docs.

בתפריט הראשי יש לבחור את המסמך, ללחוץ על הכפתור הימני של העכבר ושם יש לבחור "פרסם". זה יוביל לחלון הגדרות עם 2 אפשרויות. האפשרות השניה היא שיותר מעניינת אותנו. מופיע כפתור “פרסם בבלוג”, ומתחתיו אפשרות לשנות את ההגדרות לבלוג. פה נצטרך להכניס את ההגדרות של הבלוג שלנו והן די פשוטות (למי שמארח עצמאית את הבלוג שלו, אם זה וורדפרס):

  1. יש לבחור “שרת שלי / מיוחד” על מנת להגדיר שהבלוג עצמאי
  2. ב-API יש לבחור: API של MetaWeblog
  3. בשורת הכתובת יש להכניס את כתובת הקובץ xmlrpc.php שלכם, לדוגמא: http://myblog.com/xmlrpc.php
  4. יש להכניס שם משתמש הבלוגר וסיסמא בהתאם לבלוג שלכם.
  5. בשורת ה”מזהה / כותרת”, אין חובה לכתוב משהו מיוחד

לאחר מכן, יש ללחוץ על כפתור “בדיקה” כדי לראות אם ההגדרות תקינות. במידה והכל תקין, ניתן ללחוץ “אישור” ולאחר מכן יש ללחוץ על “פרסם בבלוג”. לגוגל יקח מס’ שניות לפרסם את הטקסט כפוסט ולאחר שהוא סיים תוכלו לגלוש אל הבלוג שלכם ולראות את הפוסט. במידה ויש לכם שינויים לפוסט, אפשר לערוך ישירות מה-Google Docs ואז לחזור על תהליך הפרסום (כלומר לשמור את המסמך, להגיע בחזרה לדף הראשי של Google Docs, לבחור את המסמך, ללחוץ על “פרסם” ושוב ללחוץ על עדכון הפוסט), ואפשר לערוך כבר את הטקסט ישירות מתוך הוורדפרס עצמו.

השיטה הזו היא שיטה נחמדה, אבל יש לזכור שהעברית ב-Google Docs היא נחמדה, אבל עדיין בעייתית. כך לדוגמא, העתקת קטעים או מילים יכולה לתת תוצאות בלתי צפויות כי גוגל מעתיק את הטקסט כולל עיצוב. במקרים כאלו אפשר פשוט ללכת לתפריט “ערוך” ולבחור עריכת HTML ופשוט להעיף כל תג מיותר. נקודה נוספת שהתגלתה לי הערב: אפשר בזמן העריכה להציג את התוצאה כדף HTML (ע”י בחירה של “הצגת דף אינטרנט” מתפריט “קובץ), אולם אז במקרים רבים הטקסט האנגלי נראה כנמצא במקום שגוי. יש ללחוץ על שינוי הכיווניות בדפדפן (Switch page direction ב-פיירפוקס). התוצאה הסופית תצא בכל מקרה מסודרת עם העברית והאנגלית.

לסיכום: האם הייתי ממליץ לעבור להשתמש ב-Google Docs כשיטה מומלצת קבועה לכתוב פוסטים? לא ממש. אין שם את כל הפונקציונאליות (כמו תגים, נושאים, וכו’) שבלוגר רציני צריך. בהשוואה מול Windows Live Writer ה-Google Docs מפגר בהרבה, אבל יתרונו הגדול של Google Docs הוא ב—2 דברים:

  • הוא זמין בכל מקום שיש דפדפן וחיבור אינטרנט, לא חשוב מה המערכת הפעלה או מה ההרשאות שיש למשתמש (כל עוד יש גלישה ל-Google Docs)
  • הוא הפתרון הכי טוב אם 2 אנשים ומעלה כותבים יחד בעת ובעונה אחת פוסט.

תוכנות אחרות יתנו הרבה יותר פונקציונאליות, אך השרות של Google Docs יתן פתרון די טוב למי שנמצא לא ליד המחשב וזקוק לכתוב פוסט או להעלות פוסט עם תמונות.

Print Friendly, PDF & Email

8 תגובות בנושא “טיפ: שימוש ב-Google Docs לכתוב פוסטים לוורדפרס

  1. התשובה די פשוטה: הבלוג שלך? ה-SQL שלך? אז אתה יכול לדעת בדיוק מי נכנס עם הפרמטרים שנתת, אם אתה כל כך חושש שגוגל יפרצו לך לבלוג ויכנסו עם מה שנתת.

  2. איפה אני יכולה למצוא רשימה של בלוגים שתומכים בעידכון API ואומר שאפשר לעדכן בהם עם התוכנה של מיקרוסופט 
    תודה מראש 

  3. האם ב-גוגל דוקס ניתן לפתוח מסמכים של ms office ?
    והאם ב-ms office ניתן לפתוח מסמכים שנוצרו ב-גוגל דוקס?

  4. האם ב-גוגל דוקס ניתן לפתוח מסמכים של ms office ?
    והאם ב-ms office ניתן לפתוח מסמכים שנוצרו ב-גוגל דוקס?
    אשמח מאד אם תענו לי עוד היום!
    ממש דחוף!!
    תודה רבה ולילה טוב..

  5. אם היית פשוט מנסה את Google Docs, היית יכול לראות עוד לאחר ה-LOGIN כי הוא מאפשר לך לייבא מסמכי וורד

סגור לתגובות.